Patentstyret

Røkkes miljøprosjekt REV Ocean til Oslo Innovation Week

Del

Verdens største forsknings- og ekspedisjonsskip, REV Ocean, skal bidra til å redde verdenshavenes helse. Ansvarlig for løsningsdesign på den tilhørende havdataplattformen, kommer til Patentstyrets arrangement under Oslo Innovation Week for å fortelle om planene.

REV Ocean er kjernen i Røkkes planer om å overvåke og beskytte verdens hav. Skipet er nylig sjøsatt i Romania og ankommer Norge om få dager for å få installert avansert teknisk utstyr og forskningsstasjoner. Fartøyet skal hente data fra hav og havbunn, mens Ocean Data Platform skal hente åpne og lukkede data fra hele verden. Deretter skal maskinlæring og kunstig intelligens lese, sammenstille og analysere informasjonen. På Patentstyrets åpne arrangement 24. september i Oslo, vil ansvarlig for løsningsdesign Jo Øvstaas fortelle hvordan REV Ocean og Ocean Data Platform skal gi ny kunnskap om hva som foregår i verdens hav, og bidra til nye løsninger som kan bedre havenes helsetilstand.

Forskningsskipet skal ligge på verft i Brattvåg et halvt år før det skal videre til Tyskland for videre utrustning. Skipet vil settes i normal drift i 2021

Les mer om Patentstyrets gratis arrangement på Oslo Innovation Week: «Innovation Explorers - Pushing Boundries» .

Nøkkelord

Kontakter

Kursansvarlig i Patentstyret, Bente Fjeldberg: 47268916

Om Patentstyret

Patentstyret
Patentstyret
Sandakerveien 64
0484 Oslo

+47 22 38 73 00http://www.patentstyret.no

Patentstyret fremmer innovasjon og verdiskaping i næringsliv og samfunn, både i rollen som nasjonal immaterialrettsmyndighet og som veileder og kunnskapsleverandør.

Følg saker fra Patentstyret

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Patentstyret på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Patentstyret

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom