SKAGEN Fondene

Rogaland flinkest til å utnytte ny aksjesparekonto

Del

SKAGENs kunder i Rogaland er de som hittil har vært flinkest til å utnytte den skattefrie flyttingen til den nye gunstige aksjesparekontoen. – Mange kjenner fortsatt ikke til fordelene, sier Pål Bergskaug.

Det er særlig kunder i Rogaland som har vært bevisst på skattefri flytting til aksjesparekonto. Fristen går ut ved nyttår.
Det er særlig kunder i Rogaland som har vært bevisst på skattefri flytting til aksjesparekonto. Fristen går ut ved nyttår.

I desember går fristen for å flytte aksjefondssparingen din skattefritt til en aksjesparekonto ut. Det er mange gode grunner for fondssparere til å slå til på denne gunstige overgangsordningen, den viktigste er å unngå skatten på aksjegevinster som dukker opp etter nyttår.

Rogaland flinkest

Totalt sett er SKAGENs kunder omtrent like flinke som snittet av befolkningen. Rundt 60 prosent av fondssparerne har benyttet den gunstige flytteperioden, viser tall fra Verdipapirfondenes forening. SKAGEN-sparere i Rogaland ligger et godt stykke foran landsgjennomsnittet, viser våre tall. Nær 70 prosent av Rogalandskundene har flyttet aksjefondene sine til aksjesparekonto.  

- Vi ser at det er våre kunder i Rogaland som har vært flinkest til å utnytte denne skattefrie flyttingen, sier direktør for formuesforvaltning i SKAGEN Pål Bergskaug. Det overrasker egentlig ikke, siden hovedkontoret vårt ligger i Stavanger og vi vet at rogalendinger topper mange sparestatistikker.

Også i Møre og Romsdal ligger SKAGENs kunder over gjennomsnittet for flytting av aksjefond til aksjesparekonto.

Derfor bør du flytte nå

En aksjesparekonto er en ny kontotype som ble innført mot slutten av 2017. Alle som sparer i aksjefond bør flytte fondsandelene sine til en aksjesparekonto før nyttår. Fra neste år vil du nemlig måtte betale skatt på gevinsten du har oppnådd i fondssparingen din dersom du flytter etter fristens utløp. Det slipper du om du flytter før fristen.

Det er mange fordeler med aksjesparekonto:

* Du utsetter skatten. Du kan ta ut penger fra fondene dine eller bytte fond uten at det utløser skatt, så lenge gevinsten blir stående på kontoen.

* Du kan bytte selskap. Er du misfornøyd med selskapet du sparer hos kan du bytte til et annet forvaltningsselskap, uten å måtte skatte av gevinsten først.  

* Stort utvalg og rådgivning inkludert. Ulike forvaltere har ulike tilbud. I SKAGEN får kunder med aksjesparekonto et av markedets største fondstilbud og rådgivning inkludert i prisen.

Et regneeksempel

La oss si at du har vært flink og spart opp 100.000 kroner over tid. I løpet av spareperioden har du fått 20.000 kroner i gevinst. Det betyr at du har 120.000 kroner i aksjefond, og du lurer på om det er noe vits i å flytte over til aksjesparekonto. 

Flytter du aksjefondene dine til en aksjesparekonto før tidsfristen, slipper du å betale gevinstbeskatning, og kan flyttet 120.000 kroner til den nye kontoen.

Dersom du velger å vente, og bestemmer deg for å flytte etter at tidsfristen går ut, utløses gevinstbeskatning. Da blir regnestykket slik: 

Innskudd og gevinst 120.000
- gevinstskatt (avrundet) 6.000
Penger du kan flytte 114.000


Ved å ikke flytte før fristen "mister" du altså 6000 kroner. Penger du hadde kunnet beholde dersom du flyttet innen tidsfristen. 

Dette er aksjesparekonto

Aksjesparekonto er en gunstig kontotype for deg som sparer i aksjefond, uansett om du sparer mye eller lite. Tanken bak aksjesparekonto er at du som privatsparer skal få lignende fordeler som profesjonelle investorer med egne investeringsselskap.

Du kan plassere aksjefond, børsnoterte aksjer og kombinasjonsfond med minst 80 prosent aksjer på en aksjesparekonto.

Kontotypen ble lansert i 2017 og frem til årsskiftet er det skattefritt å flytte aksjefondene dine til en aksjesparekonto. Fra 2020 må du betale gevinstskatt dersom du flytter.

Les mer om aksjesparekonto

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det er særlig kunder i Rogaland som har vært bevisst på skattefri flytting til aksjesparekonto. Fristen går ut ved nyttår.
Det er særlig kunder i Rogaland som har vært bevisst på skattefri flytting til aksjesparekonto. Fristen går ut ved nyttår.
Last ned bilde

Om SKAGEN Fondene

SKAGEN Fondene
SKAGEN Fondene
Postboks 160
4001 Stavanger

51 80 39 00http://www.skagenfondene.no

Følg pressemeldinger fra SKAGEN Fondene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SKAGEN Fondene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SKAGEN Fondene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom