by:Larm

ROBYN vinner årets Hyundai Nordic Music Prize

Del

På en unik prisutdeling under by:Larm 2019 kl 17 i dag ble årets vinner av Hyundai Nordic Music Prize offentliggjort.

Robyn er årets vinner av Hyundai Nordic Music Prize. Foto: Heji Shin
Robyn er årets vinner av Hyundai Nordic Music Prize. Foto: Heji Shin

Vi er veldig stolte av å presentere årets vinner, samt to runners-up, som ble valgt av en internasjonal jury i går kveld:

Årets vinner er ROBYN, med det fabelaktige albumet Honey, utgitt på hennes eget label Konichiwa Records. «Utvilsomt et stort og friskt popalbum, men også et herlig steg fremover for Robyn; tankefullt og modent, som en strålende kreativ gjenfødelse. Med tanke på hennes internasjonale status kunne Robyn meget gjerne vært fornøyd med å operere innenfor den moderne popens streamingbaserte algortimelogikk. I stedet har hun laget et komplett album, tydelig avslappet med å skulle vise frem svakheter og vanskelige ting hun har gjennomlevd, samtidig som hun får lytterne ut på dansegulvet. Albumet er en nydelig hommage til disco og house, et album som også evner å være spartansk og lydmessig idérikt», sier den internasjonale juryen som består av Jeanette Lee (Rough Trade), Jude Rogers (The Guardian), Eric Deines (Jagjaguwar) og Stuart Maconie (BBC).

RUNNERS-UP
Astrid Sonne - Human Lines
(Escho)
Fascinerende utforskninger av abstrakte lydlandskaper fra en klassisk utdannet musiker som tar med seg kreativiteten fra konservatoriet over til elektronikaens verden. Et album som boltrer seg både i de tomme rom og i informasjonskaoset vår tid frembringer, i all dens tilfeldige skjønnhet og støy.

Bisse - Tanmaurk
(Showbisse Inc.)
En usedvanlig flamboyant tour de force av et orkestrert pop-album, som samtidig er et sardonisk kjærlighetsbrev til Bisses hjemland Danmark, et sted mellom Knausgård og Jaques Brel, Serge Gainsbourg og Scott Walker

Den nordiske juryen, bestående av Audun Vinger (NO), Arnar Eggert Thoroddsen (IS), Ilkka Mattila (FI), Annah Björk (SE) og Anna Ullman (DK), har sammen utarbeidet listen over de 12 nominerte til årets Hyundai Nordic Music Prize.

Årets 12 nominerte var følgende:
Danmark: Astrid Sonne, Bisse, Soho Rezanejad
Finland: Jori Hulkkonen, Karina
Island: GDRN, GYDA
Norge: Lil Halima, Marja Mortensson
Sverige: Jenny Wilson, Robyn, Sarah Klang

Hyundai Nordic Music Prize er en av Nordens viktigste musikkpriser. Årets beste nordiske album 2018 ble annonsert 28. februar, på by:Larm. Prisen står alene ved å feire musikalske talenter - kun fra norden. Inspirert av den britiske Mercury Prize, ble prisen først introdusert i 2010. Hyundai Nordic Music Prize har først og fremst en ambisjon om å styrke båndet mellom de nordiske landene, og øke internasjonal interesse for våre nordiske talenter ved å feire det klassiske albumformatet som kunstform.

Kontakter

Bilder

Robyn er årets vinner av Hyundai Nordic Music Prize. Foto: Heji Shin
Robyn er årets vinner av Hyundai Nordic Music Prize. Foto: Heji Shin
Last ned bilde

Om by:Larm

by:Larm
Maridalsveien 15
0178 Oslo

http://bylarm.no/