Helse Sør-Øst RHF

Rivestart på tomt for nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet

Del

Minner om rivestart på Radiumhospitalet i dag klokken 1300

Det norske Radiumhospital ble åpnet den 21. mai 1932, for 87 år siden. Initiativet til å etablere sykehuset kom fra to leger som gjennom Den Norske Kræftfondkomitée organiserte en bred innsamlingsaksjon støttet av hele landet. En ny innsamlingsaksjon skaffet penger til innkjøp av radium, og igjen stilte hele landet opp. Et brev fra Madame Curie, som bekreftet forsendelsen av en liten menge radium, er bevart på sykehuset – se vedlegg.

Finansminister Siv Jensen vil markere start på riving og klargjøring av tomt for nytt klinikkbygg torsdag 23. mai klokken 13:00

Oppmøte i Noreveien kl 12:30.

Administrerende direktør Cathrine M. Lofthus, Helse Sør-Øst RHF, administrerende direktør Bjørn Erikstein, Oslo universitetssykehus HF og Radiumhospitalets venner er tilstede og er tilgjengelige for intervjuer.

Det legges til rette for filming/fotografering når gravemaskinene setter i gang arbeidet.

Representanter for prosjektet vil være til stede og kan svare på spørsmål.

Arrangementet vil vare om lag 30 minutter.

Fra i dag og frem til 2023 skal det bygges to nye bygg på Radiumhospitalet, et klinikkbygg som delvis skal erstatte dagens bygg og et protonsenter som skal gi protonterapi (stråling) til pasienter som i dag må reise til utlandet for å få denne behandlingen.

Fakta om klinikkbygget
• Innhold: Sengeposter, operasjonsstuer, poliklinikk/dagbehandling og bildediagnostikk
• Areal: Cirka 33 000 kvadratmeter
• Prosjektkostnad: 2 288 millioner kroner

Fakta om protonsenteret
• Innhold: Tre behandlingsrom, hvorav et til forskning
• Areal: Cirka 9 000 kvadratmeter brutto
• Investeringsramme ca 1 800 millioner kroner

Kontakter

Påmelding til arrangementet skjer til:
medievakt@helse-sorost.no
tel 97147065

Bilder

Om Helse Sør-Øst RHF

Helse Sør-Øst RHF
Helse Sør-Øst RHF
Parkgata 36
2317 Hamar

02411https://www.helse-sorost.no/

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er en av fire helseregioner i Norge og er den strategiske enheten som eier helseforetakene/sykehus i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 2,9 millioner mennesker i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.

Følg saker fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom