Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest satser ungt

Del

Risør kammermusikkfest er en av de første festivalene som åpner dørene etter koronakrisen. Tirsdag 23. juni braker det løs med musikkfest i sørlandsbyen, med unge norske musikere på programmet.

Festivalsjef Eirik Raude  Foto: Liv Øvland
Festivalsjef Eirik Raude Foto: Liv Øvland

- Årets festival ble annerledes enn vi hadde tenkt. Vi velger å gjennomføre fordi vi ønsker norske musikere tilbake på jobb, og vårt trofaste publikum tilbake i salen. I år har vi fått de aller beste unge til å komme - heldigvis er det mange å ta av, sier festivalsjef Eirik Raude. På programmet står navn som fiolinistene Sonoko Miriam Welde og Ludvig Gudim, bratsjisten Michael Grolid, sopranen Lydia Hoen Tjore, blokkfløytisten Ingeborg Christophersen og pianisten Christian Grøvlen. Trompetisten Tine Thing Helseth er også med, både på scenen og som kunstnerisk leder.

I sommer skulle festivalen feire sitt 30-årsjubileum, men det store jubileumsprogrammet er nå flyttet til neste år.

- I år lager vi en mye større festival en det som er økonomisk fornuftig og bruker oppsparte midler slik at musikerne får lønn selv om vi går kraftig i minus. Til høsten planlegger vi for flere konserter utenfor festivalperioden. På den måten skal vi være med på å gi arbeidsmuligheter til flere, sier Raude. 

For at musikerne skal få flere arbeidsoppgaver allerede under årets festival, samarbeider Risør kammermusikkfest med Sentralen. To av festivalens konserter blir gjentatt her. Konsertene i Risør blir for første gang strømmet på nett, og for 250 kroner blir det mulig å få med seg årets konserter, pluss noen godbiter fra de siste festivalene.

Risør kammermusikkfest arrangeres i perioden 23.-28. juni.

Bilder

Festivalsjef Eirik Raude  Foto: Liv Øvland
Festivalsjef Eirik Raude Foto: Liv Øvland
Last ned bilde
Kunstneriskleder Tine Thing Helseth  Foto: Liv Øvland
Kunstneriskleder Tine Thing Helseth Foto: Liv Øvland
Last ned bilde

Om Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest
Risør kammermusikkfest
Postboks 183 Sentrum
0102 Oslo

92 29 62 63https://kammermusikkfest.no

Kontaktperson: adm@kammermusikkfest.no

Følg pressemeldinger fra Risør kammermusikkfest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Risør kammermusikkfest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Risør kammermusikkfest

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom