NRK

Rima Iraki blir ny programleder i Urix

Del

Tar over stafettpinnen etter Gry Blekastad Almås.

Rima Iraki skifter beite i NRK fra i høst. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Rima Iraki skifter beite i NRK fra i høst. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Dagsrevyens Rima Iraki blir den nye programlederen i NRKs utenriksmagasin Urix. Hun tar over etter Gry Blekastad Almås som har ledet programmet i sju år og fra i høst blir NRKs nye korrespondent i London.

Iraki har to bachelorgrader; en i journalistikk og en i internasjonale relasjoner fra University of Queensland i Australia. Nå gleder hun seg til å fordype seg i utenriksstoff.

– Utenriks har alltid stått mitt hjerte nær. Og så gleder jeg meg veldig til å jobbe tettere på de dyktige kollegene i utenriksavdelingen. Der finner du noe av den tyngste kompetansen på dette feltet i Norge, sier 38-åringen.

Urix på NRK1 er aktualitetsmagasinet fra NRKs utenriksredaksjon. Magasinet går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. Iraki beskriver Urix som en institusjon og en merkevare med lange tradisjoner.

– Samtidig er det et program som har klart å fornye seg og tilpasse seg den nye medievirkeligheten. Det skal vi fortsette med for å nå enda flere med det fantastiske innholdet vårt, sier hun.

Vil forklare kompliserte temaer på en enkel måte

Rima Iraki startet journalistkarrieren sin i VG og har jobbet som programleder i Dagsrevyen siden 2014. I 2020 og i år ledet hun TV-programmet «Festen etter fasten» som markerer avslutningen av fastemåneden ramadan. Programmet vant prisen Årets nyskapning under utdelingen av Gullruten i mai.

38-åringen ble i år tildelt TV-prisen av Riksmålsforbundet fordi hun «utmerker seg med effektiv formidling uten jåleri», ifølge juryen.

– Det jeg brenner mest for er å kunne formidle og forklare kompliserte temaer på en enkel og forståelig måte slik at alle kan føle seg inkludert. Mye av det som skjer utenriks kan virke fjernt og kanskje litt tungt. Men det trenger det ikke å være. Vi skal forklare hvordan verden henger sammen, gå i dybden og vise hvordan det som skjer der ute ofte påvirker oss her hjemme, sier hun.

– Et bankende hjerte for verden

Utenrikssjef i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, sier at Rima Iraki har et stort bankende hjerte for verden og utenriksjournalistikken.

– Hun er også en drivende dyktig programleder med bred erfaring fra både Dagsrevyen og store enkeltsendinger under USA-valget. Rima fører et presist og godt språk og har gang på gang vist at hun gjør gode og kritiske intervjuer på direkten, sier Falkenberg Mikkelsen.

Rima Iraki begynner som programleder for Urix til høsten og første sending er 8.september.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Rima Iraki skifter beite i NRK fra i høst. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Rima Iraki skifter beite i NRK fra i høst. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Last ned bilde
Rima Iraki er i gang med ny Urix-sesong 8. september 2021. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Rima Iraki er i gang med ny Urix-sesong 8. september 2021. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom