Norges Kampsportforbund

RICHARD ORDEMANN KONKURRERER OM OL-PLASS I MOSKVA

Del

Denne helgen arrangeres årets siste Grand Prix-stevne i taekwondo i Moskva. 128 utøvere fra 42 land deltar i stevnet, og Richard Ordemann er eneste norske utøver. Ordemann har mulighet til å sikre OL-plass gjennom helgens konkurranser.

Foto : Eivor Eriksen
Foto : Eivor Eriksen

Det internasjonale taekwondo-forbundet arrangerer fire Grand Prix-stevner årlig. I de tre første stevnene får de 32 høyest rankede utøverne i hver vektklasse delta, mens i finalestevnet i Moskva er det kun de 16 beste på verdensrankingen i de forskjellige vektklassene som blir invitert.

– I det forrige Grand Prix-stevnet stevnet i Sofia i oktober hadde Norge for første gang fire utøvere kvalifisert, noe som er det resultat av det gode arbeidet som er gjort i hele taekwondo-Norge gjennom flere år, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Kan sikre OL-plass
Richard Ordemann kjemper om OL-plass i helgen. Foto: Syver Aas Bakke.

Stevnet i Moskva er svært viktig med tanke på OL-kvalifiseringen: De fem utøverne som i januar 2020 som ligger høyest på OL-rankingen vil sikre OL-plass.

– Ordemann ligger per i dag på 8. plass på OL-rankingen, og med finaleplass vil han dermed sikre nok poeng til en OL-plass via rankingen. Utøvere som ikke innehar topp 5-ranking i januar vil måtte satse på å kvalifisere seg gjennom deltakelse i eget kvalifiseringsstevne for Europa i Milan i april, forklarer Jacobsen.

Satser på gjentagelse
Ordemann har i løpet av de siste to sesongene vist at han har kapasiteten inne, og at han vil være en mulig medaljekandidat i OL.

I fjor slo Ordemann daværende verdensmester Maksim Khramtsov i Grand Prix-finalen i De forente arabiske emirater. På veien til seier slo den norske 24-åringen også ut den olympiske mesteren Cheick Sallah Cisse.

– Norge har en uttalt målsetting om å kvalifisere både karate- og taekwondo-utøvere til Tokyo neste år. Hvis Richard skulle lykkes i å kvalifisere seg allerede i helgen vil dette være en inspirasjon for alle våre utøvere i veien frem mot OL, avslutter Jacobsen.

Du finner alt av informasjon om Grand Prix-finalen, inkludert streaming, på det internasjonale taekwondo-forbundets hjemmesider.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto : Eivor Eriksen
Foto : Eivor Eriksen
Last ned bilde
Foto : Syver Aas Bakke
Foto : Syver Aas Bakke
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom