Samferdselsdepartementet

Revidert nasjonalbudsjett: 39 millionar kroner til fylkesveg i Agder

Del

– Denne regjeringa held fram med satsinga på grøn teknologi, som vil bidra til fleire arbeidsplassar som vil ta Noreg inn i framtida. Ny batterifabrikk i Arendal treng ein god veg for trygg og effektiv transport. Derfor foreslår vi å gi 39 millionar kroner til ny veg frå E18 til Eydehavn i Arendal, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Løyvinga kjem i samband med framlegginga av revidert nasjonalbudsjett for 2022. Vegen skal gå frå E18 til Eydehavn. Lokale styresmakter meiner vegen er ein føresetnad for å få etablert ein ny batterifabrikk på Eydehavn.

– I Hurdalsplattforma er vi tydelege på at vi skal legge til rette for storskala battericelleproduksjon i Noreg. Med denne løyvinga bidreg vi til oppstarten av denne fabrikken, seier Nygård.

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Gjør endringer i førerkortveilederen, men beholder krav om helseattest for bilførere over 80 år20.5.2022 11:45:00 CEST | Pressemelding

– I Norge bor folk spredt, og bilen er et viktig transportmiddel for mange. For regjeringen er det viktig å utforme politikk som tar hensyn til dette, samtidig som vi skal ivareta trafikksikkerheten for alle. Derfor vil regjeringen opprettholde krav om helseattest for eldre bilførere, men vi vil gjøre endringer og presiseringer når det gjelder bruk av kognitive tester og kjørevurderinger, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom