Danske Bank

Resultat påvirket av utfordrende markedsforhold og nedskrivninger. Underliggende drift fortsatt god

Del

Det kraftige fallet i oljeprisen og følgene av Corona-pandemien gjorde at 1. halvår 2020 ble utfordrende for Danske Bank i Norge. Samtidig var det flere lyspunkter ved den underliggende driften.

  • Utlånsveksten fortsetter og renteinntekter steg 22 prosent sammenlignet med H1 2019 – NOK 3.300 mill. nå mot 2.701 mill. i fjor. 
  • Negativt resultat for handelsinntekter på NOK 354 mill. mot et positivt resultat på NOK 318 mill. i fjor. Provisjonsinntektene opp 13 prosent grunnet stor aktivitet blant bankens større kunder. 
  • Følgene av Corona-viruset og oljeprisfallet ga betydelig økning i avsetninger til mulige tap sammenlignet med H1 2019. Totalt ble avsetningene NOK 4.238 millioner.
  • Negativt resultat etter skatt på 1.890 millioner kroner.  
  • Innskuddsveksten endte på 16 prosent.


– Det er ingen tvil om at 1. halvår har vært både utfordrende og veldig annerledes, også for oss. Mange av våre kunder, bedrifter som privatpersoner, har hatt vanskelige uker og måneder, noe som selvsagt også har påvirket våre resultater. Vi har gjennom denne tiden fokusert på å gi trygg og solid rådgivning til alle som har hatt behov for det, og å finne gode løsninger som har passet til den enkelte. Samtidig fortsetter vår underliggende drift å vært sterk. Vi har i løpet av årets seks første måneder blant annet blitt kontaktet av veldig mange nordmenn som ønsker å bli privatkunder hos oss, noe som gjør oss både stolte og ydmyke, sier landssjef Trond F. Mellingsæter, landesjef i Danske Bank Norge.

Se vedlagte pressemelding for tabelloppstillinger for første halvår 2020.  


Danske Bank-konsernet offentliggjorde også sin rapport for 1. halvår 2020 den 17. juli. Se 
danskebank.com/regnskab for mer info.

Kontakter

Stian ArnesenKommunikasjonsdirektør

Stian har det overordnede ansvaret for kommunikasjonsarbeidet for Danske Bank i Norge og har også roller i banken på nordisk nivå. Han har jobbet for Fokus Bank/Danske Bank i en årrekke og har også solid erfaring som journalist, blant annet for NRK.

Tel:+47 970 123 50stian.arnesen@danskebank.no

Bilder

Dokumenter

Om Danske Bank

Danske Bank
Danske Bank
Postboks 4700
7466 Trondheim

08540http://www.danskebank.no

Danske Bank er en nordisk bank med sterke lokale røtter og broer til resten av verden. 

I mer enn 145 år har vi hjulpet mennesker og bedrifter i Norden med å realisere sine drømmer og ambisjoner. 

Danske Bank har over 22.000 ansatte i 12 land over hele verden som betjener våre 3,3 millioner person- og bedriftskunder, samt institusjonelle kunder. 

I tillegg til banktjenester tilbyr vi også livsforsikring og pensjon, boliglån, kapitalforvaltningstjenester samt eiendoms- og leasingtjenester.

Følg saker fra Danske Bank

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Danske Bank

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom