Olav Thon Eiendomsselskap

Resultat for 3. kvartal 2019

Del

Den gode resultatutviklingen i Olav Thon Eiendomsselskap fortsatte i i 3. kvartal, og resultatet før skatter ble 741 millioner kroner.

Bildet viser Lagunen Storsenter i Bergen.
Bildet viser Lagunen Storsenter i Bergen.

– Olav Thon Eiendomsselskap leverer nok en gang et godt operativt kvartalsresultat. Resultatet før skatter og verdiendringer i 3. kvartal økte med 7 % til 463 millioner kroner - sammenlignet med 3 kvartal i 2018. For første gang i 2019 var det i 3. kvartal en positiv verdiutvikling på eiendomsporteføljen som også bidro til det gode resultatet, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre. 

Investeringer og pågående prosjekter
I 3. kvartal var konsernets investeringer kun 145 millioner kroner, etter at flere større prosjekter ble ferdigstilt i fjor. I år gjennomføres det mindre oppgraderinger og fornyelser ved flere av konsernets kjøpesentre i tillegg til at det oppføres et boligbygg i Oslo sentrum.

 Vi har flere større eiendomsprosjekter under bearbeidelse, og håper å kunne igangsette flere større prosjekter med tyngdepunkt innen byutviking og boligbygging allerede i 2020/ 2021, sier Sperre.

Næringseiendom
Sentrale næringseiendommer utgjør rundt 25 % av konsernets eiendomsverdier, og består både av kontor- og handelseiendommer og boliger for utleie.

Økt butikkomsetning ved kjøpesentrene 
Ved kvartalsskiftet besto kjøpesenterporteføljen av 78 kjøpesentre i Norge og Sverige, hvorav 16 forvaltes av eksterne eiere. 

Butikkomsetningen ved de 62 sentrene som eies av konsernet var i 3. kvartal 12.229 millioner kroner, en økning på 4,5% fra samme kvartal i fjor.

6 av Norges 7 største kjøpesentre eies av Olav Thon Eiendomsselskap.

– Vi er godt fornøyd med at våre kjøpesentre øker både butikkomsetningen og besøkstallene i en krevende omstillingsperiode for detaljhandelen. Dette kan tyde på at vårt langsiktige arbeid med å endre kjøpesentrene gradvis for å tilpasse seg kundenes forbruksmønster er i ferd med å gi resultater, sier Sperre.

Fremtidsutsikter
– Med en fortsatt positiv utvikling i norsk økonomi og vedvarende lavt rentenivå ser vi relativt lyst på fremtiden, sier Arne B. Sperre. 

Les rapporten for 3. kvartal HER

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bildet viser Lagunen Storsenter i Bergen.
Bildet viser Lagunen Storsenter i Bergen.
Last ned bilde

Om Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap
Stenersgata 2A
0184 Oslo

23 08 00 00http://www.olt.no

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og selskapets aksjer ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden starten har selskapet vokst betydelig, og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 millioner kroner til 3.215 millioner kroner ved inngangen til 2020. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 17,9 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Eiendomsselskap på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom