HeidelbergCement

Renor selger anlegg på Bjørkelangen til Returgass

Del

Renor AS selger produksjonsanlegget for håndtering av propan og brannslukkere til Stiftelsen Returgass.

Partenes forutsetninger for salget er videre drift og utvikling av anlegg og aktiviteter. Transaksjonen vil sikre arbeidsplassene på Bjørkelangen. Overtakelse skjer på Holtermoen og gjennomføres 31. august 2018.

Returgass AS utvider aktiviteten

-Gjennom sitt kjøp av Renors anlegg på Bjørkelangen utvider Returgass sin aktivitet. Kjøpet medfører at Returgass er den første virksomheten i kjølebransjen med anlegg for å håndtere fremtidens brannfarlige kjølegasser, forteller Lisbeth Solgård, daglig leder i Returgass.

Strategisk vedtak for Renor

Jarle Haugedal, administrerende direktør i Renor, forteller at salget av Bjørkelangen er en del av Renors langsiktige strategi.

- Vi ønsker å fokusere på produksjon av brensler av avfall og biprodukter. Dette gjør vi for å sikre at det som før var et problem utnyttes i tråd med myndighetenes målsetninger om sirkulær økonomi.

For ytterligere informasjon, kontakt Lisbeth Solgård tlf. 930 32 303 eller Jarle Haugedal. tlf 917 08 215.

Renor er en miljøbedrift som ved sine moderne prosessanlegg i Aurskog og Brevik omgjør farlig avfall og biprodukter til et nyttig brensel som erstatter kull i Norcems sementfabrikk i Brevik. Løsningen er klassifisert som gjenvinning.

Returgass er et velrennomert selskap spesialisert på håndtering av miljøbelastende kjølegasser. Arbeidet forhindrer at 80 tonn sterkt ozon ødeleggende kjølegasser slippes ut i atmosfæren, ved at de destrueres ved forbrenning i høy temperatur. Returgass har sitt hovedkontor på Hokksund utenfor Drammen.

Om HeidelbergCement

HeidelbergCement
Lilleakerveien 2B
0283 Oslo

http://www.heidelbergcement.no

Renor er en del av HeidelbergCement Group, som er en global markedsleder innen tilslag, og en fremtredende aktør innen områdene sement, betong og andre tilhørende aktiviteter. Gruppen er en av verdens største produsenter av byggematerialer og har ca 59 000 ansatte i 60 land.

Følg saker fra HeidelbergCement

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra HeidelbergCement på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra HeidelbergCement