PM International Norge

Ren omega 3 kommer ikke fra fisk

Del

Det er kun fiskefri omega 3 utvunnet fra alger i lukkede anlegg som er garantert fritt for tungmetaller og annen forurensing. Markedet for algebasert omega 3 er i tillegg på fremmarsj fordi dette er produkter veganere omfavner.

Tradisjonelle kilder til omaga-3
Tradisjonelle kilder til omaga-3

Samuel Rostøl, talsmann for Norsk vegansamfunn, bruker selv omega 3 tilskudd fra marine alger og anbefaler andre veganere å gjøre dette.

- Man kan få i seg rikelig med omega 3 gjennom blant annet nøtter eller linfrø, men de marine fettsyrene i algetilskudd er lettere for kroppen å ta opp. I tillegg kan større inntak av  spesielt linfrø kan ha en lakserende effekt som ikke alltid er like hyggelig, sier Rostøl. 

Ren omega 3 innebærer at marine mikroskopiske alger som Crypthecodinium og Schizochytrium dyrkes i drivhus, helt beskyttet mot forurensinger av det ferdige produktet. En undersøkelse utført av Nasjonalt institutt for ernærings-og sjømatforskning for Mattilsynet i 2014 viste nemlig at det finnes ulike nivåer av dioksiner og tungmetaller i alle de ti marine oljene som ble testet i undersøkelsen.

Inger Sverresson, daglig leder i PM International Norge, som har utviklet og selger det algebaserte omega 3 produktet «FitLine Omega 3 Vegan» har stor tro på dette markedet.

- Vi ønsket å skape en løsning for å beskytte det marine økosystemet ved å unngå den vanlige fiske- og krilloljen, Alger er den eneste vegetabilske kilden til de lange omega 3-fettsyrene DHA og EPA. Vill fet fisk og krill, som også inneholder DHA og EPA, får disse fra maten de spiser og det stammer fra de samme algene, sier Sverresson.

I tillegg til å ikke inneholde ingredienser med animalsk opprinnelse og dermed ikke ha noe påvirkning på det marine økosystemet smaker ikke produktet tran.
- Om man er veganer eller ikke, tror jeg mange vil foretrekke denne typen produkter. Tradisjonelle kosttilskudd fra fisk og krillolje kan ofte ha en sterk fiskesmak, og flere og flere vil velge et velsmakende alternativ i det lange løp, sier Sverresson. 

Kontakt:
Inger Sverresson, daglig leder PM International Norge
Telefon: 909 46 074
Epost: Inger.Sverresson@pm-international.no

Samuel Rostøl, talsmann for Norsk vegansamfunn
Telefon: 970 43 012
Epost: samuel.rostol@gmail.com

Bilder

Tradisjonelle kilder til omaga-3
Tradisjonelle kilder til omaga-3
Last ned bilde
Samuel Rostøl, Norsk vegansamfunn
Samuel Rostøl, Norsk vegansamfunn
Last ned bilde
Inger Sverresson, PM International Norge
Inger Sverresson, PM International Norge
Last ned bilde

Om PM International Norge

PM International Norge
PM International Norgehttp://www.pm-international.com

Følg saker fra PM International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PM International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.