Handelshøyskolen BI

Rekordsterkt arbeidsmarked for BI-studenter

Del

Handelshøyskolen BIs arbeidsmarkedsundersøkelse for 2022 viser at 95 prosent av BIs masterstudenter er i jobb innen 6 måneder etter endt utdanning. Dette er en oppgang fra 86 prosent i 2021.

- Etterspørselen etter kandidater med vitnemål fra BI fortsetter å øke, og er i takt med de store endringene vi har sett i arbeidsmarkedet de siste årene. Årets tall er svært sterke, og viser at BIs kurs og programmer gir våre kandidater en kompetanse som er svært ettertraktet både i norsk og internasjonalt næringsliv, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Blant BIs Siviløkonomer er 94 prosent i jobb seks måneder etter endt utdanning, mot 87 prosent i 2021.

I jobb før graduering

Ifølge årets arbeidsmarkedstall hadde til sammen 83,4 prosent av masterstudentene fått jobb før fullførte studier, en oppgang fra 73,3 prosent i fjor. På bachelornivå hadde om lag halvparten av studentene skaffet seg jobb før graduering. Seks måneder etter endt studie er 86 prosent av bachelorstudenter i jobb.

Bank-, finans- og forsikringsbransjen ansetter flest BI-studenter, etterfulgt av konsulentbransjen, IT-bransjen, og økonomi- og regnskapsbransjen. DnB, Deloitte, EY og PwC er fortsatt blant de mest populære arbeidsgiverne. Gjennomsnittlig lønn for nyansatte BI-studenter økte med 4 prosent, fra 463 000 til 482 000. Inkludert bonus og goder som gratis telefon og internett, økte gjennomsnittlig godtgjørelse med 7,6 prosent, fra kr. 497000 til kr. 535000.

- Den tette koblingen til næringslivet og utvikling av relevant og etterspurt kompetanse og ferdigheter er BIs viktigste styrke. Vi jobber systematisk for å bidra til en bedre og raskere overgang mellom studier og jobb, sier Henjesand.

Fakta

  • Handelshøyskolen BIs arbeidsmarkedsundersøkelse (AMU) gjennomføres hvert år.
  • I år ble undersøkelsen sendt til 3098 studenter. 956 svarte, 35 prosent av mottakere.
  • 97 prosent av studenter mener et vennlig arbeidsmiljø er en viktige eller svært viktig faktor når de ser etter jobb.
  • Over 90 prosent mener spennende arbeidsoppgaver og muligheter for personlig og profesjonell utvikling er viktig eller svært viktig.
  • 83 prosent mener høy lønn er viktig eller svært viktig.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

46 41 00 00https://www.bi.edu/

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. Vi er den eneste norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering.

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom