SkiStar

Rekordresultat første halvår 2018/19

Del

Som en kommentar til den aktuelle situasjonen i SkiStar, sier konsernsjef Mats Årjes: Fortsatt stor interesse for alpin skikjøring er forklaringen til at SkiStar presenterer det beste halvårsresultatet i sin historie. Resultat etter skatt er 87 millioner SEK bedre enn foregående år.

I kvartalet, som blant annet omfatter jul og nyttår samt store deler av vinterferieukene, har antall skidager økt med en prosent sammenlignet med tilsvarende periode sist år. Så vel jule- og nyttårsperioden som vinterferieukene har gitt nye besøks- og salgsrekorder. Kvartalet ble avsluttet med en total omsetningsvekst, inklusive eksploatering, på elleve prosent.

 Denne sesongen har kun en påskeuke, uke 16. I fjor hadde vi to tidlige påskeuker, uke 13 og 14. Det gjør at vi har en annen bookingsituasjon (via SkiStars losjiformidling) for den gjenværende delen av sesongen som er sju prosent lavere enn ved tilsvarende tidspunkt i fjor. Den sene påsken gjør naturligvis også at det bookes senere, hvilket påvirker sammenligningen av tallene.

 Vi ser fortsatt en god etterspørsel etter tomter, leiligheter og Vacation Club-andeler på våre destinasjoner. Kvartalets gevinst fra utbyggingsprosjekter og eksploatering er på 41 millioner SEK, hvilket er 36 millioner SEK høyere enn andre kvartal i fjor. Akkumulert så er våre gevinster på 143 millioner SEK. Vi står fast ved prognosen på at gevinstene fra våre eksploateringer øker i inneværende forretningsår.

 I denne perioden har også alpin-VM i Åre gått av stabelen. Vi er glade for at alle konkurransegrener ble gjennomført som planlagt og vi er fornøyde med hva tittelsponsoratet ga oss. Trafikken til skistar.com fra utlandet har økt i perioden. I et potensielt vekstmarked som Storbritannia har vi f.eks. sett en økning i trafikk til skistar.com med 70 prosent.

 Det er også gledelig å se at engasjementet i SkiStars kundeklubb, MySkiStar, fortsetter å øke. Antall registrerte medlemmer er nå over 863 000, en økning på 15 prosent sammenlignet med i fjor. Vi fikk en god tilbakemelding på vår digitale satsing da vi i midten av mars ble valgt til Sveriges beste site i IDG Topp 100, en årlig liste over Sveriges beste nettsteder.

 Med et sterkt første halvår i ryggen er fokus ikke bare å sluttføre årets sesong, men også å starte opp arbeidet for 2019/20. Vi vil fortsette å investere i Trysil og Sälen som en effekt av byggingen av Scandinavians Mountains Airport, som SkiStar er deleier i. Tidsplanen, at de første flyene skal kunne lande i desember 2019, ligger fortsatt fast. Akkurat som med VM i Åre er en del av vår strategi å hente nye utenlandske gjester til våre destinasjoner.

Halvårsrapport

september 2018 – februar 2019

Andre kvartal

  • Nettoomsetningen for andre kvartal økte med 141 MSEK, 11 prosent, til 1 431 MSEK (1 290) sammenlignet  med foregående år.
  • Resultat etter skatt for andre kvartal økte med 53 MSEK, 11 prosent, til 555 MSEK (502) sammenlignet med foregående år.
  • Resultat per aksje for og etter uttynning endte på 6:95 SEK (6:28), en økning på 11 prosent.

Første halvår

  •  
  • Nettoomsetningen for første halvår økte med 192 MSEK, 13 prosent, til 1 628 MSEK (1 436) sammenlignet med foregående år.
  • Resultat etter skatt for første halvår økte med 87 MSEK, 27 prosent, til 410 MSEK (323) sammenlignet med foregående år.
  • Resultat per aksje før og etter uttynning endte på 5:22 SEK (4:08), en økning på 28 prosent.

Denne informasjon er slik informasjon SkiStar AB er pålagt å offentliggjøre i henhold til EUs markedsmisbrukdirektiv og verdipapirloven. Informasjonen er gitt gjennom ovenståendes kontaktpersoners sekretariat for offentliggjøring 20. mars 2019 klokken 07.30 CET.

For mer informasjon:

Mats Årjes, konsernsjef tel +46 (0)280 880 80

Anders Örnulf, økonomi- og finansdirektør tel +46 (0)280 880 80

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om SkiStar

SkiStar
SkiStar
Sälfjällstorget
880 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/no/

SkiStar AB (publ) er notert på Nasdaq Stockholms Mid Cap-segment. Konsernet eier og driver alpinanlegg i Hemsedal og Trysil i Norge, i Sälen, Åre og Vemdalen, samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, og St. Johann in Tirol i Østerrike. Markedsandelen i Sverige er 49 %, i Norge 30 % og totalt i Skandinavia 41 %. Kjernevirksomheten er alpin skikjøring med gjestens skiopplevelse i sentrum. Virksomheten deles inn i tre kjerneområder: Drift av skianlegg, infrastruktur og explotering.

Bilder og film i SkiStars presserom kan publiseres fritt i omtale av SkiStar, våre destinasjoner og produkter.

Følg saker fra SkiStar

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SkiStar på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SkiStar

SkiStars vinternyheter: Ny overnatting nære bakken, enda bedre skikjøring og restauranttilbud12.9.2019 06:50:00 CESTPressemelding

Skisesongen nærmer seg og det skjer mye spennende på SkiStars destinasjoner. I Hemsedal åpner hotellet FYRI Resort of Hemsedal med fantastisk utsikt og beliggenhet, i tillegg til to nye bakker og en ny heis. I Trysil blir skikjøringen enda bedre med bredere bakker og mer effektiv snøproduksjon. Et annet høydepunkt er åpningen av Scandinavian Mountains Airport, flyplassen mellom Trysil og Sälen som åpner 22. desember. I Åre utvides den allerede sterke restaurantscenen, da flere populære «Stockholm-krogar» etablerer seg i byen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom