Ringnes

Rekordpåske for Solo

Del

Aldri før er det kjørt ut mer Solo fra Ringnes enn før påsken i år. - Drømmeværet kommer til å sørge for tidenes beste påskesalg for den gule brusen, sier sjef for Solo i Ringnes, Maria Heimisdottir Brennodden.

PÅSKESMIL: Solosjef Maria Brennodden er storfornøyd med Solosalget i påsken.
PÅSKESMIL: Solosjef Maria Brennodden er storfornøyd med Solosalget i påsken.

- Det er alltid litt krevende å sammenligne påskesalget fra år til år, ettersom tidspunktet for påsken varierer. Rapportene jeg mottar tilsier imidlertid at det aldri er kjørt ut mer Solo fra vårt lager enn de siste ukene, fortsetter hun.

Og det er store volumer det er snakk om. Nesten seks millioner liter Solo og Solo Super  distribueres ut til utsalgsstedene påskeuken og måneden i forkant.

- Omlag 20 prosent av det årlige Solosalget skjer i påskeuken og de to ukene før. Å sitte i solveggen og nyte en kald Solo eller Solo Super setter Ola og Kari i den rette påskestemningen, forklarer Maria.

Og mye av veksten er det Solo Super som står for. Den populære varianten er uten tilsatt sukker.

- Veldig gledelig er det at stadig flere har fått øynene opp for Solo Super som er uten tilsatt Sukker. Solo-fansen har lenge tviholdt på originalen i påsken, men i år står faktisk Super for 34 prosent av volumet. Det vil faktisk ikke overraske meg om den allerede neste år  passerer sukkervarianten. I Oslo er den allerede størst, sier hun videre.

Soloklær

Kleskjeden Bik Bok lanserte før påske en egen Solokoleksjon. - Interessen var enorm. klærne forsvant rett ut av butikken. Det er jo litt gøy, da. Det sier litt om hvilken posisjon brusen har, smiler Maria.  

Solo

Solo har vært her siden 1934 og har blitt omfavnet av det norske folk. Solo er kanskje en av Norges mest kjente merkevarer, og den absolutt største norske brusen. Fram til 60-tallet var den større enn Coca-Cola i Norge.

Appelsinsegmentet i dagligvarehandelen er på 8,5% i volumandel. Solo og Solo Super har til sammen 60% volumandel av appelsinsegmentet.


Solo og påsken

Det fylket som har størst andel Solo-salg i påsken er Møre og Romsdal. Der er påskevolumet til Solo nesten fire ganger høyere enn ellers i året.

Det fylket som har lavest andel Solo-salg i påsken er Oslo, der er påskevolumet til Solo «bare» dobbelt så stort som ellers i året.

Hordaland er det fylket som selger mest Solo. Andre fylker som utmerker seg som «Solo-fylker» (høyere andel Solo av brus enn snittet) er Sogn og Fjordane og Oslo.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

PÅSKESMIL: Solosjef Maria Brennodden er storfornøyd med Solosalget i påsken.
PÅSKESMIL: Solosjef Maria Brennodden er storfornøyd med Solosalget i påsken.
Last ned bilde
POPULÆRT: Soloklær er populært i påskefjellet .
POPULÆRT: Soloklær er populært i påskefjellet .
Last ned bilde

Lenker

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 950 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange sterke merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom