NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Rekordopptak til IT- og teknologistudier

Del

- Dette er kompetanse samfunnet har stort behov for. Se bare på hvordan koronapandemien har ført til en enorm digital omstilling som ellers kunne tatt mange år, sier leder for NITO Studentene, Silje Skyttern.

Leder for NITO Studentene, Silje Skyttern.
Leder for NITO Studentene, Silje Skyttern.

Fredag24. juli publiserte Samordna opptak oversikten over opptakstallene til høyere utdanning. IKT- og teknologistudier skiller seg ut med en stor vekst i antall tilbudte studieplasser 

- Det er bra at flere og flere får øyne opp for hvor viktig dette fagområdet er for framtida. Dette er kompetanse samfunnethar stort behov for. Se bare på hvordan koronapandemien har ført til en enorm digital omstilling som ellers kunne tatt mange år, sier leder for NITO Studentene, Silje Skyttern. 

Også president i NITO, Trond Markussen, er glad for at flere ønsker å ta en utdanning innen teknologistudier.  

- Digitaliseringen i samfunnet går raskt og vi trenger teknologer og ingeniører som kan være med å utvikle nye produkter og tjenester. At det er så mange som ønsker å ta en utdanning innen IT er forståelig. Digital kompetanse er framtida, sier Markussen. 

Vi blir mer sårbare 

Samtidig som at en slik digitalisering revolusjonerer samfunnet vårt, påpeker Skyttern at det gjør oss også mer sårbare. 

- Vi får stadig flere «smarte» nettbaserte tjenester, «tingenes internett» i både offentlig og privat sektor. Derfor mener vi at det er viktig å sørge for at vi har rett og god nok kompetanse for å unngå å gjøre Norge til et mål for cyberangrep. Ikke minst sikre stabilitet på de systemene vi har i dag og kommer til å få i framtida. 

- En utdanning inneIKT og teknologi er både framtidsretta og et sikkert valg, sier hun. 

Trenger flere jenter 

Tradisjonelt sett har IKT og teknologistudier vært mannsdominerte. De siste årene har det vært en økning i antall kvinnelige førstevalgssøkere, men andelen er fortsatt lavest blant alle utdanningsområdene. 

NITO er derfor sammen med NHO og Norsk senter for realfagsrekruttering (NSR) med på prosjektet Jenter og teknologi. Målet med prosjektet er å inspirere jenter til å velge teknologi- og realfag.  

- Det vil være et stort behov for ny teknologi i årene framover, og da trenger vi ingeniører og teknologer som for eksempel kan være med på å løse klimautfordringene. For å klare det må begge kjønn være godt representertsier presidenten i NITO, Trond Markussen. 

-Det er veldig gøy at flere jenter velger ingeniør- og teknologistudier.Samtidig er vi fortsatt et stykke unna en jevn kjønnsfordeling, og det erviktigat vi kan vise jentenehvilke jobbmuligheter man har i arbeidslivet 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Leder for NITO Studentene, Silje Skyttern.
Leder for NITO Studentene, Silje Skyttern.
Last ned bilde
President i NITO, Trond Markussen
President i NITO, Trond Markussen
Last ned bilde

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 91 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom