Mestergruppen

Rekordomsetning for varehus i Byggtorget i 2021

Del

Byggtorgets 104 varehus over hele landet opplevde stor omsetningsvekst i 2021, hele 6 % over byggebransjen for øvrig. Varehusene i Narvik, Lofoten og Setesdal oppnådde alle en omsetning på over 100 millioner i fjor.

Morten Furseth, kjededirektør i Byggtorget.
Morten Furseth, kjededirektør i Byggtorget.

– Noe av omsetningsøkningen kan tilskrives at prisene i hele byggebransjen har økt i 2021, men mest av alt er dette et resultat av stor etterspørsel fra både privat- og proffkunder i varehusene våre, sier Morten Furseth, kjededirektør i Byggtorget.

Han beskriver et marked hvor aktiviteten i bransjen de siste to årene med pandemi har vært svært stor. Mer tid hjemme og på hytta har blåst liv i mange oppussingsprosjekter, og mange har ønsket å bygge nye hus og hytter. Stor etterspørsel etter byggevarer, lave trelastlagre, kombinert med en rekke andre faktorer verden over under pandemien har gitt høyere priser på byggevarer. Prisene ser nå ut til å ha stabilisert seg og gått noe ned.

– Felles for alle varehusene i Byggtorget er at de er forskjellige og tilpasset sitt lokalmiljø. Det er kjedens fremste styrke, og gjør at kundene får den hjelpen de trenger der de holder til, fortsetter Furseth.

– Kjeden utvikler gode støttesystemer, så er det de lokale eierne og driverne som vet best hvordan de skal lykkes i sitt marked.

Proffkunder og logistikk ga omsetningsrekord i Lofoten
Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i 2021, som er en økning på 24 mill. sammenlignet med 2020.

– Aktiviteten i hele Lofoten er høy og det investeres som aldri i før, særlig i fritids- og ferieanlegg. Ordrebøkene til proffkundene våre er fulle, det lover godt for butikkene våre, også fremover, sier Morten Amundsen, daglig leder i Byggtorget Lofoten.

60 % av kundene er proffkunder, og fem proffselgerne samarbeider tett med kundene. De strekker seg langt for å levere slik kundene ønsker det. For mange proffkunder håndterer Byggtorget Lofoten hele vareflyten. To nyinnkjøpte kranbiler leverer varer kontinuerlig til byggefirma og huskjeder over hele Lofoten.

– For oss er nøkkelen vareflyt og logistikk. Vi planlegger nøye for å aldri gå tom for de varene kundene trenger hver dag. Det er kostbart for kundene å ikke ha varene tilgjengelig når de trenger dem, fortsetter Amundsen.

I fjor høst åpnet Byggtorget Lofoten et nytt interiørsenter med fagfolk på interiør, kjøkken, flis og bad.

– Ved å lage et topp moderne interiørsenter og showroom rendyrker vi kundeopplevelsene for privatkundene, samtidig som proffkundene kan bruke interiørsenteret til å presentere tilvalg og mulighetene som finnes, sier han.

Hytterekord for Byggtorget i Setesdal
I 2021 omsatte Byggtorget Odde Sagbruk AS sine to butikker i Evje og Valle i Setesdal for 105 mill. som er en økning på 27 mill. fra året før.

– Hyttemarkedet er stort her i Setesdal, og vi har spesialisert oss på å være gode på det. Pandemien gir rekordetterspørsel også hos oss, og i fjor leverte vi hele 38 hytter. Hver uke går en bil med byggevarer til skisentrene i området til ulike prosjekter, forteller Ronny Madsen, daglig leder i Byggtorget Odde Sagbruk.

Sveising av Protan til torvtakene på hyttene i området er også et spesialområde for oss sammen med salg av ovner og piper.

I tillegg til hytter kommer leveranser til eneboliger og rehabiliteringsprosjekter. Dyktige fagfolk i butikkene med lang erfaring innenfor interiør og farger og flere med fagbrev som tømrere er en god støtte til kundene. Rundt 60 % av kundene er proffkunder.

Da diskusjonen om royalbehandlet kledning og mulig brannfare gikk for fullt i fjor, investerte Odde Sagbruk like godt i et eget beiseanlegg.

– Det gjorde oss leveringsdyktige, noe kundene våre satte stor pris på. Vi leverer fortsatt en del beiset kledning fra beiseanlegget. At vi snudde oss rundt gjorde at vi kunne tilby kundene våre kledningen de trengte, akkurat som systemene fra kjedekontoret setter oss i stand til å bli gode lokalt, sier Madsen.

Topp moderne butikkanlegg med alt fra grunnmur til tak i Narvik
Da de opprinnelige lokalene ble for små og hindret videre utvikling av bedriften, investerte Byggtorget Mathisen & Mathisen AS i Narvik i ny og moderne butikk og lager på 7800 kvm. Det nye anlegget åpnet i mars 2019, og bidro til stor vekst.

Eirik Just Mathisen, fjerde generasjon eier og driver, gleder seg over at bedriften økte omsetningen fra 48 mill. i 2019, til 85 mill. i 2020 og 103 mill. i 2021.

– Vi vektlegger å være en komplett leverandør for kundene våre, hvor halvt om halvt er privat- og proffkunder. Vi har alt av byggevarer fra grunnmur til tak og selger både Sigdal kjøkken og bad. Sammen med leverandørene våre har vi bygd opp store utstillinger for å vise utvalget, sier Mathisen.

En drive-through med to parkeringsgater gjør at kundene kan plukke og hente varene i le av vind og vær. Et eget fuktstyringsanlegg sørger for ferdig akklimatiserte materialer, klare til bruk.

– Som faghandel med stor kompetanse og erfaring, og med et av Norges mest moderne byggevareanlegg for effektiv byggevarehandel, ønsker vi å være det naturlige førstevalget for kundene, legger han til.

Lokal tilpasning
Kjededirektøren gleder seg over at varehusene i kjeden lykkes.

– Nøkkelen til suksess for Byggtorget som kjede er at hver medlemsbedrift kan drive tilpasset i sitt lokale marked, samtidig som de har nytte av tjenestene i kjedekonseptet. Vi er tuftet på at butikkene tar kundene på alvor og dyrker sin lokale særegenhet for å gjøre kundene fornøyde, understreker kjededirektør Morten Furseth. 

Nøkkelord

Kontakter

Morten Amundsen
Daglig leder, Byggtorget Lofoten AS
Tlf. +47 99 29 28 34
morten.amundsen@btlofoten.no

Eirik Just Mathisen
Daglig leder, Byggtorget Mathisen & Mathisen AS
Tlf. +47 46 40 13 31
ejm@btnarvik.no

Ronny Madsen
Daglig leder, Byggtorget Odde Sagbruk AS
Tlf. +47 99 47 77 60
ronny.madsen@oddesag.no

Bilder

Morten Furseth, kjededirektør i Byggtorget.
Morten Furseth, kjededirektør i Byggtorget.
Last ned bilde
Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i
2021. Foto: Byggtorget Lofoten AS
Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i 2021. Foto: Byggtorget Lofoten AS
Last ned bilde
Det topp moderne lageret til Mathisen & Mathisen i Narvik har en drive-through med
to gater. Den nye butikken og lageret er på hele 7800 kvm. Foto: Odd-Georg H. Benjaminsen, Fremover
Det topp moderne lageret til Mathisen & Mathisen i Narvik har en drive-through med to gater. Den nye butikken og lageret er på hele 7800 kvm. Foto: Odd-Georg H. Benjaminsen, Fremover
Last ned bilde
Byggtorget Mathisen & Mathisen AS i Narvik opplevde stor vekst i 2021 i de nye
lokalene, og omsatte for 103 mill. kroner. Foto: Odd-Georg H. Benjaminsen, Fremover
Byggtorget Mathisen & Mathisen AS i Narvik opplevde stor vekst i 2021 i de nye lokalene, og omsatte for 103 mill. kroner. Foto: Odd-Georg H. Benjaminsen, Fremover
Last ned bilde
Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i
2021, en økning på 24 mill. sammenlignet med 2020.
Fra venstre daglig leder Morten Amundsen, avdelingsleder Lars Simonsen og
avdelingsleder Marthe Vollan. Foto: Byggtorget Lofoten AS
Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i 2021, en økning på 24 mill. sammenlignet med 2020. Fra venstre daglig leder Morten Amundsen, avdelingsleder Lars Simonsen og avdelingsleder Marthe Vollan. Foto: Byggtorget Lofoten AS
Last ned bilde
I 2021 omsatte Byggtorget Odde Sagbruk AS sine to butikker i Evje og Valle i
Setesdal for 105 mill. som er en økning på 27 mill. fra året før. Daglig leder og
innehaver Ronny Madsen til høyre og medeier Torstein Engesland til venstre.
Foto: Odde Sagbruk AS
I 2021 omsatte Byggtorget Odde Sagbruk AS sine to butikker i Evje og Valle i Setesdal for 105 mill. som er en økning på 27 mill. fra året før. Daglig leder og innehaver Ronny Madsen til høyre og medeier Torstein Engesland til venstre. Foto: Odde Sagbruk AS
Last ned bilde
Byggtorget Lofoten AS strekker seg langt for å levere slik kundene ønsker det. To
nyinnkjøpte kranbiler leverer varer kontinuerlig til byggefirma og huskjeder over hele
Lofoten. Foto: Byggtorget Lofoten AS.
Byggtorget Lofoten AS strekker seg langt for å levere slik kundene ønsker det. To nyinnkjøpte kranbiler leverer varer kontinuerlig til byggefirma og huskjeder over hele Lofoten. Foto: Byggtorget Lofoten AS.
Last ned bilde
- Hyttemarkedet er stort her i Setesdal. I fjor leverte vi hele 38 hytter, sier Torstein
Engesland og Ronny Madsen i Odde Sagbruk AS. Foto: Odde Sagbruk AS
- Hyttemarkedet er stort her i Setesdal. I fjor leverte vi hele 38 hytter, sier Torstein Engesland og Ronny Madsen i Odde Sagbruk AS. Foto: Odde Sagbruk AS
Last ned bilde

Om Mestergruppen

Mestergruppen
Mestergruppen
Nils Hansens vei 8
0667 Oslo

23 37 75 00http://mestergruppen.no/

Mestergruppen er et ledende bolig- og byggevarekonsern som består av mange kjente merkevarenavn. 

Vi er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. 

I Norge eier vi blant annet: 
Byggtorget Byggeriet Blink Hus
Malorama Mesterhus Mestergruppen Arkitekter 
Mestergruppen Eiendom
Nordbohus Pretre Røroshytta
Saltdalshytta Sentrum Bygg
Systemhus XL-BYGG