Coop Norge

Rekordmange kandidater stiller til Norges fjerde største valg

Del

Coops eierform og -demokrati står sterkere enn noen gang. Til neste år passerer Coop to millioner medeiere i Norge, og flere tusen har meldt seg som kandidater til det rekordpopulære Coop Valget.

Geir Jostein Dyngeseth, organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop.
Geir Jostein Dyngeseth, organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop.

Coop skiller seg fra de andre dagligvare- og byggevarekjedene ved at det er eid av sine kunder, som kan utøve sin innflytelse blant annet i ulike styrer og råd. Over dobbelt så mange som tidligere år, totalt 2334 nordmenn, har meldt seg som kandidater til Coop Valget, som er nummer fire i rekken av valg målt i oppslutning blant nordmenn etter stortingsvalget, kommunevalget og kirkevalget.

- Det er fantastisk å se at medeierdemokratiet i Coop står sterkere enn noen gang. Coop er litt ditt, og som medlem er man også medeier. Dette gir ikke bare kjøpeutbytte og andre fordeler, men også rett til å være med å bestemme, sier Geir Jostein Dyngeseth, organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge.

I Coop Valget stemmer medeierne på kandidater som skal representere dem som medlemsvalgte inn i samvirkelagene rundt om i landet. De medlemsvalgte deltar på samvirkelagenes årsmøter og kan påvirke det som skjer i sitt lokale samvirkelag. Valget skjer hvert andre år og Coop Valget 2022 avholdes digitalt fra 24. januar til 6. februar 2022.

I tillegg til økt interesse for å være medlemsvalgt, noterer Coop seg rekordmange medeiere om dagen. Så langt i år har over 100.000 kunder tegnet seg som medeiere og totalt er godt over 1,9 millioner nordmenn medeier i Coop.

- Medeierne er våre beste og mest lojale kunder. Vi har de siste årene hatt en god rekruttering av nye medeiere, og dette fortsetter i 2021. Slik det ser ut nå ligger vi an til å passere to millioner medeiere i løpet av første halvår neste år, sier Dyngeseth.

Det er særlig blant kunder under 30 år at veksten i antallet nye medeiere har vært størst de siste årene. Dette gleder Dyngeseth.

- De yngre kundene våre er opptatt av delingsøkonomi, samfunnsansvar og et godt tilbud av sunn og bærekraftig mat. Dette får de hos oss i tillegg til muligheten for å påvirke og utøve sin innflytelse i den videre utviklingen av sine lokale butikker, sier han.

Kontakter

Bilder

Geir Jostein Dyngeseth, organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop.
Geir Jostein Dyngeseth, organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,9 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom