Fremtind

Rekordhøye utbetalinger etter sykkeltyveri

Del
I 2022 ble det stjålet sykler for hele 155 millioner kroner. Sykkeltyvene blir stadig mer profesjonelle.
Sykkelen din er mest utsatt for tyveri i de største byene. Foto: Fremtind.
Sykkelen din er mest utsatt for tyveri i de største byene. Foto: Fremtind.

– Vi kjøper dyrere sykler og dermed blir tohjulingene også mer attraktive for sykkeltyvene, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.  

Statistikk fra Finans Norge viser at erstatningene for sykkeltyveri var på rekordhøye 155 millioner kroner i 2022. Det er en økning på 19 prosent fra året før. I tillegg må vi regne med store mørketall.

Det er mange som dropper å melde sykkelen sin stjålet, spesielt hvis det er en eldre og slitt modell, sier Hofstad-Nielsen.  

Flere stjeler dyre elsykler

Hos Fremtind har gjennomsnittlige utbetalinger for sykkeltyveri økt med 700 kroner fra 2021 til 2022. Nå koster hvert sykkeltyveri i snitt 9300 kroner å erstatte.

– Vi ser at flere stjålne elsykler bidrar til høyere erstatninger. Mange av disse syklene er kostbare, forklarer Hofstad-Nielsen.


Spaner om dagen – stjeler om natten

Sykkelen din er mest utsatt for tyveri i de største byene. Og tyvene blir stadig mer profesjonelle.

– Sykkeltyvene er veldig raske. Noen spaner om dagen og stjeler om natten, ofte på bestilling. Derfor vil vi ikke anbefale at du setter fra deg en dyr sykkel i sentrumsområder, selv med en god lås, sier skadeforebyggeren.

Fremtind får innmeldt skadesaker hvert år der sykler med svært gode låser blir stjålet fra offentlige sykkelparkeringer.


Dekker inntil 40 000 kroner

Sykkeltyveri dekkes som oftest av din innboforsikring.

– Men merk at forsikringen har en øvre grense for erstatning på 40 000 kroner, så det kan være lurt å vurdere en egen sykkelforsikring for spesielt kostbare sykler. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap, så får du vite mer om mulighetene, råder Hofstad-Nielsen.

Skadeforebyggerens råd mot sykkeltyverier:

  • Ha en forsikringsgodkjent sykkellås, og bruk gjerne to låser.
  • Lås sykkelen til faste punkter på folksomme og opplyste steder.
  • Dekk gjerne sykkelen til med en presenning hvis den står i egen hage. Glem heller ikke at sykkelen kan stjeles fra boden, så den bør låses fast i noe, eller settes inn i hus eller leilighet.
  • I tillegg kan det være lurt å ha en skjult GPS-sender i sykkelen, slik at det kan være lett å spore den hvis den blir stjålet.
  • Ha en forsikring som dekker den reelle verdien av sykkelen.
  • Registering i BikeMember gir redusert egenandel.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sykkelen din er mest utsatt for tyveri i de største byene. Foto: Fremtind.
Sykkelen din er mest utsatt for tyveri i de største byene. Foto: Fremtind.
Last ned bilde
– Vi ser at flere stjålne elsykler bidrar til høyere erstatninger, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.
– Vi ser at flere stjålne elsykler bidrar til høyere erstatninger, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom