Statens vegvesen

Rekord for MC-oppkjøringer

Del

Statens vegvesen har gjennomført 13 090 oppkjøringer i motorsykkelklassene i år. Det er ny rekord.

Antallet MC-oppkjøringer har steget jevnt og trutt de siste årene. I fjor ble det gjennomført 12 908 oppkjøringer i motorsykkelklassene. I år endte totalen for første gang på over 13 000. 

- MC - eller førerkortklassene A, A1, A2 - er tilleggsklasser som vi gleder oss til å gjennomføre hvert år, men de gir oss samtidig  noen  ressursutfordringer. Det har vært rekordstor pågang i flere førerkortklasser de siste årene og sensorene våre har virkelig stått på for å få gjennomført så mange prøver som mulig, sier Terje Bekker i Statens vegvesen.

Han trekker fram sensorenes fleksibilitet og arbeidsinnsats som avgjørende for de gode oppkjøringsresultatene.  Det har blitt gjennomført oppkjøringer på lørdager og kvelder,  flere har utsatt egen ferie  og mange sensorer har reist til andre trafikkstasjoner enn den man jobber på for å få gjennomført førerprøver, sier Bekker. Oppkjøring for motorsykkel kan gjennomføres fra mai til november.

Årsresultater MC-oppkjøringer

2022:     13090

2021:     12908

2020:     11804

2019:    10167

Lokale tall er vedlagt

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Trafikant og kjøretøy(Besvares mellom kl. 08 - 15.30)

* Føreropplæring
* Førerkort
* Kjøretøy
* Utekontroll
* Trafikkstasjoner
* Tilsyn med trafikkskoler, verksteder og parkeringstilbydere

Tel:940 10 401pressetk@vegvesen.no

Bilder

Dokumenter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom