Corporate Communications AS

REKOM-årsregnskap: Sterkt 2019 gir grobunn for optimisme på tross av korona-nedstengning

Del

REKOM økte både omsetning og tilstedeværelse i sine nøkkelmarkeder i 2019, og endte med en omsetning på nesten NOK 900 millioner og et driftsoverskudd på NOK 144 millioner (EBITDA). Samtidig reinvesterte REKOM i 2019 et tresifret millionbeløp i oppkjøp og utvikling av den eksisterende bedriften. Nordens største nattelivskonsern har tro på fremtiden til tross for korona-nedstengning, og eierne har tilført NOK 140 millioner som sikrer at REKOM står klar til å ekspandere når hverdagen vender tilbake.

2019 var et sterkt år for REKOM. Selskapet ble utvidet med 40 nye venues i henholdsvis Danmark, Finland og Norge, og teller nå over 125 barer og nattklubber. Samtidig steg omsetningen med mer enn 50 prosent til NOK 896 millioner, med et driftsoverskudd på NOK 144 millioner (EBITDA), når man regner med full effekt av de barene og nattklubbene som REKOM har overtatt i 2019. Dette er det høyeste resultatet i virksomhetens historie, og et resultat REKOM er tilfreds med fordi det har gjort det mulig å reinvestere et tresifret millionbeløp i virksomhetens vekst og utvikling. 

- Vi er veldig fornøyde med 2019. Som virksomhet har vi lykkes med å levere på vekst- og utviklingsambisjonene våre. Samtidig har medarbeiderne våre gjort en helt fantastisk innsats i våre venues, noe resultatene våre reflekterer, og som gjør at vi leverer et så sterkt EBITDA-resultat, sier Adam Falbert, CEO i REKOM. 

Korona-nedstenging har satt 2020 på pause, men ambisjonene er intakte 

REKOM valgte allerede den 11. mars, som den første aktøren i bransjen, å stenge alle sine barer i Danmark for å bidra til å begrense korona-pandemien. I dagene etter ble også barene i Norge og Finland stengt. Som et ledd i gjenåpningen av Danmark og de øvrige landene har REKOM åpnet en håndfull barer i Danmark og Norge, men den største delen av barene og nattklubbene i Danmark er fortsatt underlagt påbud om å holde stengt. 

Som en konsekvens av nedstengingen har REKOM blitt tvunget til å sende hjem mer enn 3500 medarbeidere - 2.000 medarbeidere bare i Danmark. Lønnskompensasjonsordningene og kompensasjon for faste utgifter har betydd at REKOM har unngått å måtte avskjedige noen av sine medarbeidere. Men kombinasjonen av null omsetning i utelivets høysesong og fordi kompensasjonsordningene kun delvis dekker de reelle kostnadene ved å holde stengt, forventer REKOM å komme ut av 2020 med et negativt resultat. Samtidig er vekstambisjonen satt på pause inntil bransjen åpner igjen. 

- Vi startet sterkt i 2020, med vekst i omsetning og ambisjoner om ytterligere ekspansjon, men korona-krisen har gjort at vi har strøket 2020 fra kalenderen. Hver dag vi holder stengt koster det oss mye penger. Heldigvis er vi en robust bedrift med en eierkrets som som tror på fremtiden, så når vi kommer ut på den andre siden tar vi frem ambisjonene og vekststrategien igjen, og fortsetter uforstyrret mot å bygge et internasjonalt nattelivskonsern med base i København. Vi er klare til å åpne allerede i morgen, forteller Falbert. 

Eiere med tro på fremtiden 

For å styrke REKOMs likviditet under nedstengingen og for å sikre virksomhetens evne til å fortsette utviklingen sin, har eierkretsen tilført likviditet på NOK 140 millioner via konvertible etterstilte lån, og samtidig har REKOM økt adgangen til kredittfasiliteter med NOK 85 millioner. 

I følge Adam Falbert er valget om å styrke likviditeten et uttrykk for at eierne i bunn og grunn ser på REKOM som en sunn bedrift med et stort potensial for fremtiden. Derfor ser Falbert, til tross for korona-nedstengingen, lyst på fremtiden. 

- Vi har vist at vi er i stand til å både vokse bedriften vår organisk og gjennom oppkjøp, samtidig som vi leverer et godt resultat på bunnlinjen. Det anerkjenner eierkretsen ved å gå inn og styrke likviditeten vår markant på et tidspunkt hvor hele bransjen vår er presset til det ytterste, sier han og fortsetter: 

- Grovt sagt er kapitaltilførselen en 'war chest' som vi kan bruke av mens vi er stengt ned, så vi står sterkt frem til Danmark og verden åpner igjen.

Nøkkelord

Kontakter

For ytterligere informasjon om regnskapet og kommentarer fra Adam Falbert, kontakt:

På vegne av REKOM
Nicolaj Egerod, Radius Cph
Tlf.: 20 80 09 48
nie@radiuscph.dk

Dokumenter

Lenker

Om Corporate Communications AS

Corporate Communications AS
Corporate Communications AS
Kavringen brygge 2
0252 Oslo

+47 23 89 89 30http://www.corporatecommunications.no/

REKOM er Nordens største nattelivskonsern og har over 4.000 ansatte og 125 barer og bedrifter.

Les mer om REKOMS Group og de danske restauranter og barer som inngår i konsernet.

https://www.rekomgroup.com/da/

Følg pressemeldinger fra Corporate Communications AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Corporate Communications AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Corporate Communications AS

UEFA & PEPSI® PRESENTERER IMAGINE DRAGONS FOR ÅPNINGSSEREMONIEN TIL UEFA CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN9.5.2019 11:00:00 CEST | Pressemelding

OSLO, 9. MAI, 2019 – #FORTHELOVEOFIT– UEFA og Pepsi® har gleden av å lansere Imagine Dragons som artistene under åpningsseremonien for 2019 UEFA Champions League-finalen, presentert av Pepsi. Grammy Award-vinnerne er blant annet kjent for superhits som ‘Radioactive’ og ‘Thunder’, og går på scenen minutter før avspark lørdag, 1. juni, på Metropolitano Stadium i Madrid.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom