NKI

Reiselivsutdanning – en smart investering i fremtidig karriere

Del

Stadig flere nordmenn velger å feriere i eget land. I tillegg har Norge blitt et attraktivt reisemål for turister på jakt etter vakre naturopplevelser. Dette bidrar til nok et vekstår for turistnæringen, og alt tyder på videre vekst i årene fremover. En utdanning innen reiseliv vil derfor være en god investering i fremtidig karriere.

Populært med norgesferie
I sommer har sosiale medier flommet over av naturbilder fra vårt vakre, langstrakte land. Stadig flere velger å ta hele- eller deler av ferien sin i Norge, og interessen for Norge som reisemål øker stadig. De siste årene har antall gjestedøgn økt for hvert år, og nå melder Den Norske Turistforening om nok et rekordår. I Virke Reise sin befolkningsundersøkelse for sommeren 2018, oppga 35 prosent at hytta i Norge blir en del av sommerferien. Dette er en økning fra 2017. ­­­Ferie på hotell, camping eller privat utleie økte fra 14 til 17 prosent. – Vi ser at flere og flere nordmenn velger norgesferie, og det å kunne oppleve Norges fantastiske natur i slikt vær som vi har hatt i sommer er jo helt unikt, sier direktør Line Endresen Normann i Virke Reise Norge til NTB. – Når vi gjør våre spørreundersøkelser og spør nordmenn om ferieplaner for kommende sommer, har de ofte den forrige sommeren friskt i minne. Derfor forventer vi at enda flere vil velge å feriere i Norge i 2019 på bakgrunn av den fantastiske sommeren vi opplever nå, avslutter hun.

Reiselivskoordinator
På Treider har vi mange års erfaring med  reiselivsstudier og  fagskoleutdanningenReiselivskoordinator, er svært ettertraktet hos arbeidsgivere.-Vår reiselivsutdanning har et kvalitetsstempel i bransjen, noe som bidrar til at våre studenter kommer seg raskt ut i jobb etter fullførte studier, sier utdanningsdirektør i Treider, Arild Sætre. - Med en utdanning innen reiseliv, har du hele verden som arbeidsplass og mulighetene for jobb er mange. Du kan jobbe hos flyselskaper, turistkontorer, turoperatører, reisebyråer, hoteller og restauranter. Her er det bare fantasien som setter grenser, avslutter han. Som en del av utdanningens andre semester gjennomfører studentene en praksisperiode i en relevant bedrift. Dette gjør dem godt forberedt til å gå rett ut i jobb som reiselivskoordinator etter fullførte studier.

Reiseliv – en næring i vekst
Regjeringens perspektivmelding fra 2017 viser at Norge trenger en million nye arbeidsplasser innen 2060. Reiseliv er en voksende næring som har potensiale til å skape mange nye arbeidsplasser fremover, og de siste 10 årene har sysselsettingen innen overnatting og servering økt med 30 prosent iflg. tall fra SSB. I 2017 var reiseliv, representert i SSBs statistikk ved overnatting og servering, næringen med nest høyest vekst i sysselsettingen. og alt tyder på at dette er en utvikling som vil fortsette i flere år fremover. Reiselivsnæringen vil med andre ord være en solid bidragsyter til økt sysselsetting i fremtiden. En utdanning innen reiseliv vil derfor være en god investering i fremtidig karriere.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NKI

NKI
NKI
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

67 58 88 00http://www.nki.no

NKI ble etablert i Norge allerede i 1959 og er i dag Nordens største fagskole på nett. I 2007 ble selskapet en del av utdanningskonsernet Intendia Group AS, et av Skandinavias ledende utdanningskonsern med virksomhet i Sverige og Norge. NKI har årlig rundt 10 000 studenter og tilbyr mer enn 330 studiemuligheter innen de fleste fagområder. NKI er levende opptatt av god nettpedagogikk og jobber kontinuerlig med tilrettelegging av best mulig fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.

Følg pressemeldinger fra NKI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NKI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NKI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom