If

Reiseforsikring: Gjør endringer i forsikringen for å tilpasse seg koronasituasjonen

Del

Når ulike land nå går fra å være grønne til røde på veldig kort tid, skaper det usikkerhet for de reisende. Europeiske og If har hele veien justert dekningen i tråd med myndighetenes anbefalinger. Nå endres vilkårene slik at de reisende ikke trenger å ta avgjørelsen om fremtidige reiser for tidlig i en uavklart situasjon.

Hellas er et av landene som per nå har grønt lys.
Hellas er et av landene som per nå har grønt lys.

I dag har regjeringen på en pressekonferanse offentliggjort at det nå er nye land og områder som får endret status i FHI sitt kart.

Fra og med ved midnatt natt til lørdag frarådes det reiser til Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia, og i tillegg til regionene Skåne og Kronoberg i Sverige. Dalarna, Södermanland, Uppsala og Västerbotten går fra å være røde til å bli grønne.

- Hver gang det blir en endring i dette kartet, eller myndighetene kommer med nye anbefalinger, får vi stor pågang med spørsmål fra kundene våre, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring og If.

- Folk lurer på hva de skal gjøre i forhold til bestilte reiser, hvorvidt det er trygt å planlegge reiser slik situasjonen er nå, samt hvordan de som allerede er på reise skal forholde seg til situasjonen, sier han.

Endret avbestillingsdekning gir kundene trygghet

Slik situasjonen er nå kan et land endre farge både i perioden mellom bestilling og avreise, og ikke minst underveis på ferieturen.

Men dersom man følger myndighetenes råd og gjør ting "etter boka", skal kundene føle seg trygge på at forsikringen vil dekke eventuelle tap.

- Dersom en reise er bestilt, samt helt eller delvis betalt så lenge et land eller område er grønt, dekker vi avbestilling dersom landet/området er rødt når det er 14 dager eller mindre til avreise. Men det er viktig at man først tar kontakt med fly- eller reiseselskap, slik at vi vet hva kunden eventuelt sitter igjen med av utgifter, sier Handeland.

- Med denne dekningen, som gjelder både pakkereiser og reiser i egen regi, kan kundene se an situasjonen tettere opptil avreise. Det gir mer ro og forutsigbarhet i forhold til hvordan verden ser ut for øyeblikket, sier Andreas Bibow Handeland.

- Kjenner til risikoen

Europeiske Reiseforsikring, som er reisedelen av If, får mange spørsmål knyttet til karantene og isolasjon.

- Mange lurer på hva som skjer dersom de blir pålagt karantene eller isolasjon i et land som ble rødt etter avreise. I disse tilfellene dekker vi merutgifter til opphold og forsinket hjemreise som kunden måtte sitte igjen med selv, fordi de har reist i god tro på grønt lys, sier han.

Men karantene ved hjemkomst til Norge er noe man ikke får dekket.

- Den ti dager lange karantenen man må i når man kommer hjem fra et rødt land dekkes ikke av reiseforsikringen. Denne risikoen kjenner man til når man reiser slik situasjonen er nå og dette inntreffer etter reisens slutt. Forsikringen dekker heller ikke tapte ferie- eller arbeidsdager som følge av denne karantenen, sier Handeland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hellas er et av landene som per nå har grønt lys.
Hellas er et av landene som per nå har grønt lys.
Last ned bilde
Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske og If.
Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske og If.
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg saker fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom