SpareBank 1 Østlandet

Regnskaps- og konsulentselskapet TheVIT deles i to

Del

Regnskaps- og lønnstjenestene blir et heleid datterselskap i SpareBank 1 Østlandet. Konsulentdelen fisjoneres ut i et eget selskap som viderefører navnet TheVIT.

TheVIT leverer tjenester relatert til lønn, regnskap, HR og Business Intelligence, for å nevne noe. Selskapet eies av SpareBank 1 Østlandet og Stein-Ragnar Noreng. Ettersom en videre utvikling av selskapets konsulenttjenester kunne bli begrenset av rammene som ligger i SpareBank 1 Østlandets konsesjoner som bank, har styret i TheVIT vedtatt å dele selskapet i to gjennom en utfisjonering av konsulentvirksomheten.

- Fisjonen gjør at både lønns- og regnskapsdelen samt konsulentvirksomheten kan videreutvikles på en optimal måte. Det er et stort potensiale innenfor begge områder, og de to selskapene vil nå ha gode rammevilkår som gjør at de kan satse videre innenfor sine respektive felt, sier styreleder i TheVIT, Richard Heiberg.

120 ansatte blir værende i selskapet som får midlertidig navn SpareBank 1 Østlandet Regnskap

SpareBank 1 Østlandet tar over lønn- og regnskapsdelen av TheVIT og integrerer det i konsernet som et heleid datterselskap. Foreløpig navn på selskapet blir SpareBank 1 Østlandet Regnskap AS. Ivar Mjelde blir administrerende direktør for virksomheten som får 120 ansatte.

- Vi har store ambisjoner for vekst og videreutvikling. Ved å samle kreftene og utnytte synergier og støttetjenester i bankkonsernet, vil selskapet være godt rustet til den videre satsingen. Teknologi står sentralt i bransjen og vi skal tilby moderne og brukervennlige innovasjoner innenfor lønn og regnskap i kombinasjon med kompetent og lokal rådgivning fra våre ansatte, sier Ivar Mjelde.

SpareBank 1 Østlandet Regnskap vil fortsatt ha kontorer på stedene hvor TheVIT er lokalisert i dag, det vil si på Tynset, Lillehammer, Moelv, Elverum, Lillestrøm, Kongsvinger, Oslo, Fredrikstad og i Hamar. Hovedkontoret blir værende på Hamar.

Nye TheVIT videreføres med 50 økonomi- og HR-sjefer, analytikere, controllere og rådgivere

TheVIT har bygd opp en sterk posisjon med sine konsepter for økonomi- og HR-funksjoner, inklusiv business intelligence og robotisering av prosesser. Disse virksomhetsområdene videreføres i det nye selskapet som vil eies av Stein-Ragnar Noreng og viderefører TheVIT som navn.

- Vi har i dag en solid posisjon i markedet innenfor alle våre tjenesteområder, og vi opplever for tiden en sterk etterspørsel etter våre tjenester.  Kombinasjonen av kompetanse, teknologi og innovasjon gir oss muligheter til å vokse betydelig videre i Norge og i Norden, og vi rekrutterer for tiden innenfor alle våre tjenesteområder, sier Stein-Ragnar Noreng.

Nye TheVIT vil ha sitt hovedkontor i Oslo, samt i tillegg være lokalisert i Hamar og Fredrikstad.

 

Fakta:

  • Fisjonen gjennomføres teknisk sett i august.
  • Alle ansatte i TheVIT blir med over i et av de to selskapene.
  • Kunder som har fått levert regnskaps- og lønnstjenester av TheVIT fortsetter som kunde i den delen av selskapet som foreløpig har fått navnet SpareBank 1 Østlandet Regnskap. Endelig selskapsnavn blir vedtatt i løpet av august. 
  • Kunder som har fått levert konsulenttjenester fortsetter i det utfisjonerte selskapet som beholder navnet TheVIT. 

For mer informasjon:

Ivar Mjelde - tlf: 941 53 155
Stein-Ragnar Noreng - tlf: 911 16 081
Bjørnar Mickelson (SpareBank 1 Østlandet) - tlf: 450 25 376

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Ivar Mjelde
Ivar Mjelde
Last ned bilde
Stein-Ragnar Noreng
Stein-Ragnar Noreng
Last ned bilde

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet
SpareBank 1 Østlandet
Strandgata 15
2317 Hamar

915 07040https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet er landets fjerde største sparebankkonsern med drøyt 1 100 kompetente og stolte medarbeidere. Gjennom 176 år har vi bygget en solid markedsposisjon på Østlandet ved å være tilgjengelige og yte kreditt til personer og bedrifter i bygd og by. Vi har i dag 36 kontorer spredt om i Oslo, Viken og Innlandet. Banken har 391 000 kunder og en forretningskapital på 223 milliarder kroner. Gjennom våre datterselskaper og SpareBank 1-alliansens produktselskaper er vi et komplett finanshus for våre person- og bedriftskunder. Vi er et børsnotert og selvstendig finanskonsern med dype røtter på Østlandet og hovedkontor i Hamar. Banken har bidratt til verdiskaping i markedsområdet gjennom flere generasjoner.

Følg pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SpareBank 1 Østlandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom