LO

Regjeringen snur etter press fra LO og Virke: Forlenger permitteringsordningen og krisetiltak til 1. november

Del

Regjeringen har helt frem til i dag avvist krav fra både LO og Virke om å forlenge permitteringsordningen og koronatiltakene. I dag snudde regjeringen.

- Regjeringen har drevet med en seigpining, men har i dag motvillig gått med på å forlenge permitteringsordningen og krisetiltakene til 1. november, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Tillitsvalgte og bedrifter,  særlig knyttet til reiseliv og luftfart,  har varslet om at tusenvis av permitterte står i fare for å miste jobben dersom ikke permitteringsordningen ble forlenget.
Selv om permitteringsordningen nå forlenges til 1. november er ikke faren over, ifølge LO-lederen.

 - Vi er redd for at det er for kort tid. De permitterte og ansatte hadde fortjent en større forutsigbarhet. Men vi har kjøpt oss tid, sier Følsvik.

Hun omtaler regjeringens snuoperasjon som en «delseier».

 - Nå må vi sette vår lit til at vi får en ny regjering etter valget som kan få på plass de ordningene, som er nødvendig for å komme oss gjennom denne krisen, sier Følsvik og legger til:

 - Jeg minner om at vi fortsatt har over 140 000 permitterte og arbeidsledige i landet. Krisen er ikke over før folk er tilbake i jobb.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom