Virke

Regjeringen kaldkveler pakkereisearrangørene  

Del

Regjeringens oppdaterte reiseråd betyr at nordmenn etter all sannsynlighet kan glemme utenlandsferien. Er vi heldige får vi reise i Norden, men det vet vi fremdeles ikke. Det er dårlig nytt for pakkereisearrangørene.

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål

Beskjeden fra regjeringen i dagbetyr flere avlyste reiser, og at pakkereisearrangørenes refusjonskrav øker. Når Regjeringen heller ikkevil gi reisearrangørene enkompensasjonsordning som kan hjelpe dem gjennom denne krisen betyr det i realiteten atde fleste reiseoperatøreneer sjanseløse. Ikke på grunn av korona, men på grunn av måten regjeringen håndterer situasjonen på. Vi står foran et ras av konkurser, sier leder for Virke Reiseliv, Astrid Bergmål. 

Hun mener at forbrukeren blir den store taperen. 

-Når situasjonen normaliserer seg vil vi stå igjen med langt færre aktører som kan levere gode reiseopplevelser til nordmenn. Det begrenser tilbudet, og svekker konkurransesituasjonen. Dermed blir forbrukeren den store taperen, sier Bergmål. 

Forutsigbarhet for reiser i Norge 

Til nå har ikke regjeringen gitt forutsigbare rammer, hverken for næringen eller forbrukerne. Ulike statsråder har gitt sprikende råd. Det er helt uholdbart. Det er bra at regjeringen nå oppfordrer nordmenn til å reise på norgesferie, uten forbehold. Samtidig skulle det bare mangle, sier Bergmål. 

Nordmenn kan ikke gjøre opp for utenlandsturisme 

Nybø snakker som om nordmenn kan veie opp for tapet av utenlandske turister. Det er ikke bare utenlandsoperatørene som rammes av stengte grenser. Reiselivet i Norge er helt avhengig av utenlandsturisme.  

- At regjeringen oppfordrer til å feriere i Norge er vel og bra, men norske turister i eget land kan aldri gjøre opp for tapet av utenlandske turister, sier Bergmål. 

Hun mener at regjeringen må være en pådriver for å få i gang internasjonal turisme for å unngå at reiseoperatørene går en langsom død i møte, og ber Stortinget sørge for statlig tilskudd for å dekke tap knyttet til avlyste pakkereiser.  

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Pressen kan ta kontakt med:
Astrid Bergmål
leder, Virke Reiseliv
+47460 58 951
astrid.bergmal@virke.no

Bilder

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

Endring fra regjeringen: − Viktig gjennomslag for små bedrifter1.7.2020 10:56:23 CESTPressemelding

Kontantstøtten for å hjelpe bedrifter gjennom koronasituasjonen har hittil krevd bekreftelse fra revisor eller regnskapsfører for alle beløp. For mange små bedrifter har dette gjort at det har kostet like mye å søke om kompensasjon, som det de fikk i støtte. Nå har Finansdepartementet, etter anmodning fra Virke og Regnskap Norge, fjernet kravet for kompensasjonsutbetalinger opp til 15 000 kroner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom