Virke

Regjeringen gjør ikke nok for kulturen

Del

Kulturminister Abid Raja presenterte fredag ettermiddag nye tiltak for den kriserammede kulturnæringen og frivilligheten. Virke mener kulturpakken ikke treffer godt nok.

Virke-leder Ivar Horneland Kristensen mener en utvidelse til 15 juni er positivt, men altfor kort. Kulturlivet vil være delvis stengt langt frem i tid.

-Virke mener langsiktige ordninger må på plass raskt, sier Kristensen.

En samlet kulturbransje har vært tydelige på at en ny pakke må ta hensyn til hele verdikjeden og til sesongvariasjonene i kulturbransjen.

- Kulturministeren har hatt alle muligheter til å rette opp dette i denne forlengelsen av ordningen men har ikke lyttet, sier Kristensen.

- Også virksomheter som ikke er skattepliktige må få tilgang på kompensasjonen slik Stortinget har lovet dem. Dette gjelder blant annet museene og ideelt drevne kulturvirksomheter, fortsetter han.

- Det er gledelig at frivilligheten endelig får en inntektskompensasjon som er bedre tilpasset deres drift. Da slipper kor og korps å legge ned fordi loppemarkedet avlyses, sier Virke-sjefen.

 Glade for filmstøtte

-  Med støtte og omdisponeringer i filmfondet har vi fått et viktig gjennomslag for å hjelpe den audiovisuelle næringen gjennom koronakrisa og kulturministeren skal ha honnør for å ha lyttet til bransjen, sier Ivar Horneland Kristensen

Krisen har rammet hele verdikjeden av filmarbeidere, manusforfattere, skuespillere, regissører, distributører og kinoer. Det har vært fare for at mye ville bli ødelagt for næringen i flere år fremover.

-Tidspunktet disse midlene kommer på er viktig: nå kan filmprosjekter som var i gang reddes, OG det blir mulig å gjennomføre tildelingene av produksjonsmidler til nye prosjekter, sier Kristensen.

Virke-sjefen understreker at vi ikke er i mål med tiltak for hele bransjen.

- Nå vil vi jobbe videre for at de generelle kompensasjonsordningene utvides slik at også produsentleddet omfattes. Det er fortsatt mange selskaper både innen tv-underholdning og serier, filmer og reklame som ikke dekkes av ordningene til NFI, avslutter Kristensen.

Kontakter

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom