Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen gjør endringer i covid-19- forskriften: Mulighet for kohortinndeling på arrangementer som varer over lengre tid

Del

Ved arrangementer som varer over lengre tid, som varemesser og idrettsarrangementer, kan deltakere deles inn i kohorter med to hundre i hver. Disse kan skiftes ut i løpet av arrangementet. Dette skal kunne gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte, slik at personer i ulike kohorter ikke kommer i nærkontakt med hverandre når de kommer og når de drar. Antallsbegrensningen på 200 for arrangementer gjelder fortsatt.

-Disse endringene gjør det lettere å spre gjestene utover en lengre periode, slik at reglene blir enklere å praktisere for arrangementer som strekker seg over flere timer eller dager, for eksempel messer og utstillinger. Kohortoinndelingen innebærer at det samlet sett kan være flere enn 200 deltagere i et arrangement som varer over lengre tid. Men dette gjelder så lenge det aldri er flere enn 200 deltagere samtidig på arrangementet. Gruppene med 200 deltagere skiftes ut på en smittevernfaglig forsvarlig måte, og uten å komme i kontakt med hverandre, sier næringsminister Iselin Nybø.

Det avgjørende er hvor mange som er til stede i et bestemt tidsrom, og ikke det samlete besøkstallet under arrangementet. Arrangører skal gjennomføre en risikovurdering av arrangementet, slik det er beskrevet i Folkehelseinstituttets veileder. Arrangørene må blant annet ha oversikt over deltakerne og legge til rette for at de som er til stede kan holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand.

Endringene i forskriften ligger  her

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom