EL og IT Forbundet

Regjeringen er tøffere mot Arbeidstilsynet enn mot de useriøse

Del

EL og IT Forbundet mener regjeringen setter det gode arbeidslivet i fare med sin tafatte innsats mot sosial dumping.

I sin egen årsrapport oppgir Arbeidstilsynet at antall tilsyn har falt fra 17.939 i 2015 til 13.412 i fjor. Også antallet veiledninger, hvor tilsynet hjelper virksomheter til å sette seg inn i lover og regler, er redusert de siste årene.

- Det handler om ressurser. Regjeringens hellige mål ser ut til å være å redusere offentlige utgifter, men det har gått for langt. Det trengs flere tilsyn for at lover og regler skal bli overholdt. Nå er regjeringen tøffere mot Arbeidstilsynet enn de er mot kjeltringene i arbeidslivet, sier Vidar Hennum, nestleder i EL og IT Forbundet.

I budsjettforslaget får Arbeidstilsynet, Petroleumstilsynet og Det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) en økning på 25 millioner på deling.3 millioner av denne summen går med til en nemndsløsning for behandling av saker om gjengjeldelse på grunn av varsling.

- Puslete, er vår første tanke. Med prisvekst, økende innleie, nye oppgaver til tilsynet og en arbeidslivskriminalitet som er mer krevende å kjempe mot, så er ikke dette en styrking i våre øyne. Regjeringen svekker også fagforeningsfradraget, sier Hennum.

EL og IT Forbundet ber Stortinget styrke budsjettbevilgningene til Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet, og kommer samtidig med en oppfordring til stortingspolitikerne.

- Stortinget kommer til å bevilge store penger til offentlig bygg- og anleggsprosjekter. Det må settes krav til landsomfattende tariffavtale ved offentlige anbud og oppdrag. Det krever en lovendring, og vil være et effektivt tiltak som premierer til seriøse aktører og bekjemper sosial dumping, sier Hennum.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet er et LO-forbund for ansatte innenfor IKT, energi og el-installasjon. Forbundet har over 39 000 medlemmer.

Følg saker fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EL og IT Forbundet

Streikeklare elektrikere krever reelle forhandlinger, ikke ultimatumer.17.9.2020 16:39:41 CESTPressemelding

Over 5.500 elektrikere i nesten 100 bedrifter er klare til streik når EL og IT Forbundet møter Nelfo til mekling på mandag. Det er lønns- og arbeidsvilkårene til drøyt 13.000 elektrikere som står på spill – Vi forventer at Nelfo legger fra seg ultimatumene sine, og heller prøver å finne løsninger. Hvis ikke så blir det streik fra onsdag, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom