Norges idrettsforbund

Regjeringen åpner for seriespill for toppfotballen og topphåndballen

Del

Det åpnes for seriespill for fotball og håndball på øverste nivå fra og med 5. mai. Det kom frem da regjeringen holdt pressekonferanse onsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Åpningen omfatter seriespill utendørs i toppfotballen (de to øverste divisjonene for kvinner og menn) og trenings- og avsluttende seriekamper på toppnivå i håndball. For håndballen åpnes det for et begrenset antall trenings- og seriekamper på øverste nivå som avslutning på sesongen 2020/2021.

– Det er veldig positivt og viktig at det åpnes opp for seriespill i toppfotballen, og at topphåndballen får avsluttet sin sesong. Men fortsatt er det mange andre idretter som tørster etter å komme i gang – og det er stor utålmodighet i organisasjonen etter å gjenåpne mer av idretten, på flere nivåer. Spesielt venter vi på at breddeidrettsutøvere i kontaktidretter skal få komme i gang. Denne gruppen har ikke kunnet utøve ordinær idrettsaktivitet siden pandemien startet, og det er alvorlig. Snart må det være deres tur, sier idrettspresident Berit Kjøll og legger til:

– Norges idrettsforbund har gitt konkrete og tydelige innspill når det gjelder våre forventninger til lettelser i trinn 2 av gjenåpningen, og vi håper på snarlige avklaringer fra myndighetene om når nye lettelser for idretten kan iverksettes.

Kulturdepartementet skriver i en pressemelding at de forutsetter at både fotballklubbene og håndballklubbene etterlever de oppdaterte smittevernprotokollene, utarbeidet av Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund.

Det vil gis unntak fra arrangementsforbudet i covid-19-forskriften kapittel 5A og 5B for disse arrangementene fra og med 5. mai. I disse kommunene vil det ikke være tiltatt med publikum, men det åpnes for media.

Treningskamper for lag i øvrige serier i toppidretten, herunder lag i PostNord-ligaen, vurderes som en del av trinn 2 i gjenåpningsplanen. Oppstart av seriespill for disse vurderes som en del av trinn 3, opplyser Kulturdepartementet.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har utarbeidet en skisse for antall deltakere på offentlige utendørsarrangementer i sommer, og regjeringen mener at både koronasertifikat og tester ved inngangen kan være aktuelt å bruke for større arrangementer utendørs i sommer.

– Idretten er positive til å bidra i prøveprosjekter med bruk av både koronasertifikat og hurtigtester. Vi stiller oss gjerne til disposisjon for myndighetene for å teste slike konsepter, slik at vi raskest mulig kan åpne opp for publikum på større idrettsarrangementer, sier idrettspresident Kjøll.

Kontakter

Pressevakt NIF

(Hverdager 16.00-23.00, lør/søn 09.00-23.00)

Tel:+47 22565688

Bilder

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom