Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen åpner for besøk av europeiske turister til Norge i sommer

Del

Regjeringen åpner for at turister fra en rekke europeiske land kan besøke Norge i sommer. Åpningen skjer i samråd med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Næringsminister Iselin Nybø (V). Foto: NFD/Øyvinn Myge
Næringsminister Iselin Nybø (V). Foto: NFD/Øyvinn Myge

Etter 15. juli kan personer fra blant annet Tyskland, Nederland og Storbritannia igjen komme på besøk til Norge som turist, uten å måtte sitte i karantene først.

- Dette er gode nyheter for reiselivsnæringen som er spesielt hardt rammet av reiserestriksjonene under koronakrisen. Nå kan reiselivsbedrifter over hele landet ta imot gjester fra en rekke land i Europa igjen. Åpningen vil gi større inntekter til bedriftene og få flere tilbake i jobb, sier næringsminister Iselin Nybø (V).  

Les mer om de nye reglene på Justis- og beredskapsdepartementet sine nettsider. 

Utenlandske turister gir store inntekter til norsk næringsliv. Bare i 2018 brukte turister 55 milliarder kroner på ferie i Norge. Tyskland og Nederland er blant de viktigste markedene for norsk reiselivsnæring, og i fjor sommer tilbragte turister fra disse to landene rundt 2 millioner døgn på norske hoteller, campingplasser og vandrerhjem. 1 av 3 turister til Norge på sommeren kommer fra Nederland og Tyskland.

Regjeringen har lagt vekt på at åpningen skal skje på en trygg måte, og helt i samsvar med de smittevernregler som gjelder i Norge.

- Utenlandske turister må følge de samme smittevernreglene som oss som bor her. Reiselivsbedrifter har forberedt seg på dette lenge og har utarbeidet gode smittevernrutiner. Det skal være trygt å reise i Norge, både for oss som er turister i eget land og for tilreisende, sier næringsminister Iselin Nybø (V)

Nøkkelord

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø (V). Foto: NFD/Øyvinn Myge
Næringsminister Iselin Nybø (V). Foto: NFD/Øyvinn Myge
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom