Refinansiere.net

Refinansiere med fleksibelt lån

Del

Det finnes mange ulike typer lån, og det finnes mange ulike grunner til at man ønsker å refinansiere gjelden sin. Her ser vi på hva du bør vurdere dersom du planlegger en refinansiering, og hvorvidt et fleksibelt lån da vil passe for deg.

Sett deg inn i fordelene og ulempene ved et fleksibelt lån hvis du vurderer å benytte det til refinansiering. Foto: Istockphoto.
Sett deg inn i fordelene og ulempene ved et fleksibelt lån hvis du vurderer å benytte det til refinansiering. Foto: Istockphoto.

Du har kontroll

Den lånetypen som av enkelte banker markedsføres som et fleksibelt lån betyr at du kan få tilsagn om et lånebeløp som settes inn på en lånekonto. Derfra kan du selv overføre penger til din egen konto når du har behov for det. Dersom man har et vanlig forbrukslån må låntaker søke på nytt dersom vedkommende har behov for å øke lånesummen.

Dette gir deg en stor fleksibilitet, siden du selv har kontroll over hvor mye du henter ut og når du gjør det. Dersom du er usikker på hvor mye du kommer til å trenge å låne kan det være en fordel. Du vil kunne bruke litt, men likevel har tilgang på mer dersom behovet melder seg.

Du har ansvar

Samtidig gir denne fleksibiliteten deg et stort ansvar. Du må selv passe på at du følger den planen du opprinnelig hadde, og ikke ta ut penger til å bruke på andre ting enn det som var meningen da du søkte om lånet.

Du må også selv passe på at du betaler tilbake så raskt som du hadde planlagt. Hvis ikke vil lånet raskt bli dyrere enn du hadde planlagt, og du kan i verste fall få problemer med å betale lånet tilbake.

Avdragsfritt

Siden du selv bestemmer hvor mye og når du betaler tilbake pengene defineres slike fleksible lån som såkalte avdragsfrie lån av Finanstilsynet.

Dersom du ønsker det kan du i perioder la være å betale avdrag på et slik lån, og kun betale et minimumsbeløp som inkluderer gebyrer og renter.

Det er likevel viktig å være oppmerksom på at dersom du ikke betaler inn avdrag på lånesummen du har benyttet så beregnes det renter av hele det beløpet. Det lønner seg derfor å betale tilbake så raskt som mulig.

Som kredittkort

Siden du kan betale tilbake, og så bruke på nytt, fra lånekontoen ligner et slikt fleksibelt lån mye på det å bruke et kredittkort. På samme måte er det viktig å holde god oversikt over hvor mye du har brukt. 

Du må også være bevisst på hvor mye du vil ha råd til å betale tilbake – før du bruker fra lånekontoen.

Ved refinansiering

Renten på et fleksible lån kan være relativt høye. Samtidig er også ofte renten på kredittkortgjeld høy. Dersom du ser at du ikke klarer å betale tilbake kredittkortgjelden din innen kort tid, kan det derfor lønne seg å refinansiere den med et lån.

Da kan et fleksibelt lån være en god løsning, dersom du får tilbud om en rente som er lavere enn renten på kredittkortgjelden. Du kan finne mer informasjon om det, samt oversikt over tilbydere av slike lån, på nettsiden Refinansiere.net/økonomi/fleksibelt-lån/.

Hvis du regner med å kunne betale en stor del av kredittkortregningen din innen relativt kort tid, men ikke er helt sikker, så kan et slikt lån være nyttig. Da har du muligheten til å bruke mer av lånet dersom du ikke klarer å betale gjelden din så raskt som du håpet.

Det er imidlertid avgjørende viktig å på forhånd regne ut kostnaden ved lånet, og ha streng selvdisiplin ved bruken av det. 

På nettsidene til Refinansiere.net  kan du også finne lånekalkulatorer som hjelper det til å enkelt finne ut totalkostnaden av et lån, etter hvor lang tid du bruker på å betale det tilbake.

Bilder

Sett deg inn i fordelene og ulempene ved et fleksibelt lån hvis du vurderer å benytte det til refinansiering. Foto: Istockphoto.
Sett deg inn i fordelene og ulempene ved et fleksibelt lån hvis du vurderer å benytte det til refinansiering. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Refinansiere.net

Refinansiere.net er en uavhengig aktør for sammenligning og testing av tilbydere av refinansiering. Nettsidens mål er å gjøre det enklere å sammenligne refinansieringsmuligheter og dermed finne det beste tilbudet. Nettsiden har også oppdaterte tips og artikler innen emnet.

Refinansiere.net tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det linkes til. Vi tar også forbehold om at nettsiden kan inneholde feil.

Følg pressemeldinger fra Refinansiere.net

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Refinansiere.net på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Refinansiere.net