Redningsselskapet

Redningsselskapet og Blå Kors gir sjøferie til vanskeligstilte familier

Del

For et barn i en vanskelig livssituasjon kan sommerferie, og fraværet av skolehverdag og struktur være ekstra belastende. Redningsselskapet og Blå Kors går nå sammen om å gi familier i sårbare livssituasjoner en sommerferie med fokus på familieaktiviteter, sjøvett og sjøglede.

Fredag 7. juni signerte Redningsselskapet og Blå Kors en samarbeidsavtale for prosjektet "Trygg havn på RS Noatun – et familieferieprosjekt". I to uker i juli skal de to organisasjonene sammen arrangere familieferie for 18 familier i en utfordrende livssituasjon. Familieferien avholdes på Redningsselskapets kompetansesenter RS Noatun i Horten. På programmet står sjøvett, sjøglede og muligheten for familiene til å skape trygge ferieminner sammen.

– Aldri før har vi blitt kontaktet av så mange familier som trenger et ferietilbud. Sammenlignet med i fjor opplever vi over en dobling av antall søknader til ferietilbudene denne sommeren. Samarbeidet med Redningsselskapet er en flott mulighet å kunne hjelpe noen av disse familiene, i tillegg til andre ferietilbud vi holder i sommer, forteller generalsekretær i Blå Kors, Jan Elverum. 

For tjenesten Blå Kors Ferier er sommeren høysesong. Etterspørselen etter ferietilbudene har økt dramatisk, fra ca. 1000 søknader i 2018 til 2175 i 2019. Den store økningen vitner om et stort behov for familieferietilbud. For mange vil fraværet av struktur i ferieperioden forsterke utfordringer knyttet til rus, lavinntekt og helse. Tall fra Folkehelseinstituttet (2011) viser at for over 90.000 barn har minst en av foreldrene et alkoholmisbruk og Levekårsundersøkelsen 2018 viser bl.a. at 20% av enslige forsørgere ikke har råd til en ukes ferie. 

2018 viste en økning i antall drukningsulykker. 68 % av alle baderelaterte drukningsdødsfall inntraff i fellesferiemåneden juli, og nesten halvparten av alle drukninger skjedde ved land eller brygge. I tillegg til eldre (71+ år) er det barn i aldersgruppen 8 til 14 år og unge voksne i alderen 15-25 år som utgjør høyrisikogruppene.

– Forebyggende sjøvett- og livredningsopplæring fra tidlig alder er viktig. I landet som har verdens nest lengste kystlinje burde sjø- og vannvett og drukningsforebyggende kunnskap være allemannseie. Vi er derfor glade for å kunne inngå dette samarbeidet med Blå Kors, og gi familier, og spesielt barn, i sårbare livssituasjoner livreddende sjøvettkunnskap og glade sommerminner og ta med seg tilbake til skole og hverdag, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon om prosjektet se nettsiden eller kontakt:
Synnøve Roland, Virksomhetsleder i Blå Kors Ferier
Synnove.Roland@blakors.no
Tlf: 480 05 881

Arja Grimstad Ones, Prosjektleder Trygg Havn på RS Noatun i Redningsselskapet
Arja.Grimstad.Ones@rs.no
Tlf: 970 17 767

Bilder

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Fakta om Blå Kors

Blå Kors har mange tilbud til sårbare grupper. En av tjenestene er Blå Kors Ferier som er et gratis, rusfritt ferietilbud for familier som har utfordringer relatert til rus, helse eller vedvarende lavinntekt. Blå Kors’ visjon er «Med hjerte, kunnskap og kraft skaper Blå Kors muligheter for mestring og mening.» Blå Kors fremmer rusfrihet i samfunnet og er en felleskristen, diakonal organisasjon. Les mer om Blå Kors Ferier på http://blakorsferier.no/

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom