Q-Meieriene

Rangert som en av Norges mest innovative bedrifter

Del

Q-Meieriene kapret to niendeplasser da Norges Handelshøyskole nylig lanserte sin liste over Norges mest innovative bedrifter.

Siden 2015 har Norges Handelshøyskole målt hvordanforbrukere opplever norske bedrifters innovasjonsevne.Kåringen viser blant annet at Norske forbrukere vurderer Q-Meieriene som best i matvarebransjen på nyskapning. 

At vi er eneste matvareselskap på listen over kommersielle innovasjoner er vi selvsagt stolt over. Jeg tror det skyldes at vi har en innovasjonskultur som handler om at vi skalvære forbrukerdrevet i alt vi gjør, sier Q-sjef Bent Myrdahl.  

— Forbrukerne utfordrer oss hver eneste dag, og gjør at vi tør å satse og investere i konsepter og formater som markedet ikke har sett før, forklarer han.  

Årets måling viser at utfordrermeierieter i selskap med bedrifter som AirBnB, Toyota, Netflix og Nordic Choice, for å nevne noen. Listen toppes av IKEA for tredje år på rad. 

— Det er et hyggelig selskap å være i, og det viser at vi har lykkes med noe.Samtidigblir vi aldri fornøyd, fordi vi vet vi at det alltid finnes bedre måter å gjøre ting på 

Gjør et kvantesprang 
Den ferske undersøkelsen viserat Q for første gang også er inne på topp-10-listen over det som kalles «Sosiale innovasjoner» - som gjenspeiler hvorvidt kundene ser på bedrifters innovasjonsaktiviteter som nyttige for samfunnet og miljøet.  

Fra en 33.plass i fjor gjør utfordrermeieriet et solid byks i årets målingog får en 9.plass.  

2020 satt vi i gang den største klima- og miljøoppgraderingen i selskapets historieVi harløpet av åretkuttet plast fra flere store produktgrupper, vi bygger et nytt klimasmart meieri på Jæren, og vi har trappet opp kampen mot matsvinn.  

Myrdahl viser til selskapets ambisjon om å bli klimapositiv i 2030. 

Vi elsker å utfordre, og det er derfor vi har bestemt oss for å ikke bare bli klimanøytrale, men klimapositive innen 2030. Oppgaven er enorm, men vi jobber systematisk med tiltak fra bonde og frem til forbruker.  

At vi klatrer så pass høyt på denne listen, på et år, er en fin annerkjennelse av arbeidet som er lagt ned. Men vi har så vidt begyntJeg håper og tror at vi vil ta enda større stegi årene fremoveravslutter han.  

 
For mer informasjon se: https://www.nhh.no/norsk-innovasjonsindeks/ 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Q-sjefen har for vane å invitere forbrukerne med i innovasjonsarbeidet.
Q-sjefen har for vane å invitere forbrukerne med i innovasjonsarbeidet.
Last ned bilde

Om Q-Meieriene

Q-Meieriene
Q-Meieriene
Sandbrekkveien
5224 Nesttun

+47 55 10 00 00http://www.q-meieriene.no

Om Q-Meieriene 

I Q-Meieriene er forbruker sjefen! Sammen med forbruker skaper vi de beste smaksopplevelsene og de smarteste løsningene. Q-Meieriene eies av Kavlifondet, som deler ut midler til allmennyttige formål innenfor forskning, kultur og humanitært arbeid. 

Følg pressemeldinger fra Q-Meieriene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom