Rambølls branningeniører vant BIM-pris

–Det er inspirerende å få denne prisen på vegne av Rambølls branningeniører, forteller brannteknisk rådgiver Sindre Didrichsen i Rambøll. Prisen deles ut på den årlige konferansen Nordic BIM Summit i regi av selskapet Symetri, og går til en aktør eller selskap som har gjort en viktig forskjell ved å ta i bruk BIM på en ukonvensjonell, kreativ og smartere måte, som fører til forbedret avkastning og bærekraftsgevinster.
Flere kunder ser verdien
Fra juryens begrunnelse ble det lagt vekt på Rambøll har tatt et stort steg inn i BIM og 3D innenfor et felt som tradisjonelt har vært forbundet med 2D-tegninger.
–I 2019 tok vi en strategisk beslutning om å bli ledende i Norge innen BIM og brannsikkerhet og med et ønske om sterkere eierskap i prosjekter. I dag ser flere og flere kunder verdien av å ha en brannmodell i tverrfaglige monteringsmodeller, forteller Sindre Didrichsen.
Han forteller at en av de åpenbare fordelene ved å ta i bruk BIM ved modeller for brannsikkerhet er at det ikke er noen begrensninger i hva som kan puttes inn i slike modeller, og at det arbeides kontinuerlig med å se på hvilke konsepter en kan supplere modellene med.
Færre feil
Et naturlig spørsmål er kanskje hva arkitektene synes om å få BIM-modeller fra branningeniørene?
–Vi får stort sett bare positive tilbakemeldinger på dette, og først og fremst sparer arkitektene mye tid ved å implementere ulike parametere de tidligere plottet inn manuelt fra branntegninger. I tillegg minsker vi definitivt risikoen for feil ved å få alt inn i en BIM-modell, sier Sindre Didrichsen.
Sikrer et trygt bygg
I arbeidet med detaljprosjektering av Drammen Helsepark, hvor Rambøll og DARK Arkitekter har jobbet sammen, har brannprosjektering i BIM vært benyttet.
–Med erfaring fra dette og andre prosjekter ser vi at BIM-brann gir muligheter for tiltakshaver, entreprenør, arkitekt, prosjekterende fag og byggets driftsorganisasjon når bygget står ferdig. Med andre ord, hele verdikjeden. Arkitektene kan bruke tiden sin til design, mens branningeniøren øker deltakelsen i prosjektet. Sist, men ikke minst: De som skal bruke bygget kan være sikre på at det er trygt å oppholde seg der, sier Magnus van der Hilst Ytreland, seksjonsleder Brannsikkerhet i Rambøll.
Nøkkelord
Kontakter
Stina JohansenKommunikasjonssjefRambøll Norge - Kommunikasjon
Tel:916 050 603stina.johansen@ramboll.noTerje ElvsaasSenior kommunikasjonsrådgiver og presseansvarligRambøll Norge - Kommunikasjon
Tel:934 80 683terje.elvsaas@ramboll.noBilder


Lenker
Om Rambøll
Rambøll
Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.
Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls 17.500 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.
Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change.
Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.
Følg pressemeldinger fra Rambøll
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Rambøll
Rambølls norske bærekraftsprofil tildelt global pris28.4.2023 10:00:00 CEST | Aktuelt
Blant mer enn 17000 ansatte fordelt på 300 kontorer spredt over hele verden, har Rambøll Norges miljørådgiver og bærekraftsleder Susanne Caroline Sandanger fått virksomhetens globale og prestisjetunge pris for årets «Sustainability Driver».
Norsk Industriutvikling AS inngår kontrakt med Rambøll som rådgiver for industriutvikling i Trøndelag.27.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Norsk Industriutvikling som utvikler den grønne industriparken Eiktyr i Orkland kommune har valgt Rambøll til teknisk rådgiving i planlegging av bygg og infrastruktur for etableringen av batterifabrikken til Elinor Batteries.
Ny spydspiss innen digitalisering og innovasjon22.3.2023 14:00:00 CET | Pressemelding
Rambøll oppretter eget team for å samkjøre innovasjon, automatisering, teknologi og digital design. Uavhengig av hvor i verden kundene befinner seg, vil enhetlige leveranser ved hjelp av digitalisering gjøre en stor forskjell. Ved å tilby virksomhetene den beste kompetansen og lokal kunnskap har aktører innen det grønne skiftet, som Freyr, valgt Rambøll som partner når de etablerer innovative fabrikker med banebrytende teknologi.
Rambøll bistår Glocal Green med etablering av produksjonsanlegg for biometanol16.3.2023 06:30:00 CET | Pressemelding
Den norske bio-e-metanolprodusenten Glocal Green tar med seg Rambøll som rådgivere når de skal etablere en ny fabrikk på Øyer, ikke langt fra Lillehammer. Anlegget skal kunne produsere opp mot 170 000 tonn biometanol årlig.
Hun er ny divisjonsdirektør for Rambøll Geo15.3.2023 10:00:00 CET | Aktuelt
Første mars tok Trude Ørbech over som divisjonsdirektør for Rambølls geoteknikere i Norge. Med lang erfaring fra fagfeltet, både i og utenfor Rambøll, har Geo fått en ny leder som har satt spor etter seg, vet hva som skal til for å lykkes, og har klare ambisjoner på vegne av både faget og Rambølls geoteknikere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom