Rambøll

Rambøll og C.F. Møller Architects vinner stort campus-oppdrag i Norge

Del
Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) vil samles på en ny campus i Trondheim, og Rambøll og C.F. Møller Architects vinner oppdraget med å utvikle det nye NTNU campus.
NTNU Gløshaugen Campus from north. In front Main Administration Building.

Foto: Erik Børseth, Synlig design og foto as/NTNU Info
NTNU Gløshaugen Campus from north. In front Main Administration Building. Foto: Erik Børseth, Synlig design og foto as/NTNU Info

Fram mot 2029 skal NTNUs spredte fagmiljø i Trondheim samles i én bynær campus i området rundt Gløshaugen.

Målet er å senke terskelen for å kunne studere, forske, innovere og formidle på tvers av de tradisjonelle fagdisiplinene og legge til rette for bedre kvalitet i utdanning, forskning og formidling. Samfunnsmålet for prosjektet er at det skal etableres en robust og fleksibel fysisk infrastruktur som styrker tverrfaglighet og gir gode vilkår for å hente ut synergier.

Utviklingen av Campus NTNU fordeler seg over to faser, og et konsortium bestående av Rambøll Norge (arkitekter og ingeniører) og C.F. Møller Architects vinner første fase av utviklingen, som omfatter programmerings- og prosjekteringstjenester samt opsjon på deler av fase to, som omhandler detaljprosjektering av inntil 70.000 m2 bygg.

Prosjektteam med lang og bred erfaring
- Dette er et viktig og profilert prosjekt vi er utrolig fornøyd med å dra i land. Campus NTNU er sannsynligvis det største prosjektet i Trøndelag etter utbyggingen av St. Olavs Hospital, og vi noterer oss med stor tilfredshet at Rambølls bredde og kapasitet, samt spisskompetanse på store og komplekse prosjekter har vært utslagsgivende. Vi har satt sammen et prosjekteringsteam, med hovedleveranse fra Rambøll og C.F. Møller, med partnere som har lang historie med godt samarbeid bak seg, både globalt og lokalt, sier Bjørn Tore Landsem, direktør Bygg og arkitektur i Rambøll Norge.

- Vår ambisjon er å omsette Statsbyggs og NTNUs skisserte samlingsplan til en arkitektur, som understøtter de livlige studie- og tverrfaglige innovative forskningsmiljøer med en utadvendt agenda. Målet er å bidra til at NTNU blir en levende og fremtidssikret universitetshub i dialog med Trondheim, som vil posisjonere NTNU ytterligere internasjonalt som et av Nordens fremste tekniske og naturvitenskapelige universiteter, sier Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt ved C.F. Møller Arkitekter.

NTNU Campussamling finansieres over statsbudsjettet i Norge som et statlig byggingsprosjekt. Prosjektet er det største i NTNUs samlede prosjektportefølje for campusutvikling.

Statsbygg har ansvaret for å bygge inntil 92 000 kvadratmeter og bygge om inntil 45 000 kvadratmeter universitetsbygg for å gjøre det mulig å samle NTNU i Trondheim løpet av de neste ti årene.

- Rambølls team tilfredsstilte alle våre kvalifikasjonskrav, og vi ser frem til å starte opp denne prosessen i samarbeid med NTNU, sier byggherredirektør og prosjekteier Marius Tunstad i Statsbygg.

Det nye campus
Fysisk infrastruktur er ett av virkemidlene som påvirker hvordan universitetets kjerneoppgaver kan utøves og utvikles. NTNU legger gjennom sin campusutvikling til rette for NTNUs kjerneoppgaver innen utdanning og læringsmiljø, forskning, kunst, innovasjon, nyskaping og formidling. Videreutvikling av NTNUs campus er derfor et verktøy for å få til faglige ambisjoner og ønsket strategisk retning.

En godt planlagt og utformet campus legger til rette for mer samarbeid, til å se flere og bedre muligheter til å kombinere kunnskap og fag. Og til bedre kommunikasjon mellom studenter, mellom studenter og forskere, og mellom akademia, næringslivet og lokalsamfunnet.

Samlingen av NTNUs campus i Trondheim er en viktig driver i campusutviklingen, ettersom den innebærer en milliardinvestering fra staten og skal gjennomføres innenfor et avgrenset tidsrom.

Erfaring med campusutvikling
I Rambøll er undervisningsbygg en strategisk satsing og Rambølls arkitekt- og ingeniørmiljø har i løpet av de siste årene mottatt flere prestigetunge priser for utførte prosjekter innen segmentet.
- Dette prosjektet gir rom og motivasjon for å utnytte vår kompetanse samt videre satsing innen et viktig segment for samfunnsutviklingen, sier Even Brobak, Markedssjef for Midt- og Nord-Norge i Rambøll.

C.F. Møller Architects har erfaring med utvikling av campus og forsknings- og undervisningsinstitusjoner i Europa og Norden. Arkitektvirksomheten står blant annet bak Mærsk Tårnet, research og undervisningskompleks for København universitet, Biomedicum, et power-house for forskning i Stockholm for Karolinska Instituttet, samt utvikling av campus for Copenhagen Business School og Heidelberg Universitet i Tyskland.

Om NTNU
NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Gjøvik og Ålesund.
NTNU har teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet.

Prosjekteringsgruppen består av Rambøll Norge (arkitekter og rådgivere) og C.F. Møller Architects med følgende underrådgivere:

• Fabel Arkitekter (NO)
• Oslo Works (NO)
• Mtre (DK)
• Rolvung & Brøndsted Arkitekter (DK)
• Aas-Jacobsen (NO)

Budsjett: 9 milliarder NOK
Statsbygg mottok i alt sju tilbud til konkurransen.

Kontaktpersoner Rambøll:

Bjørn Tore Landsem
Direktør Bygg & Arkitektur
Mob. +47 932 43 113
E-post: bjorn.landsem@ramboll.no

Even Brobak
Markedssjef for Midt- og Nord-Norge
Mob. +47 975 97 568
E-post: even.brobak@ramboll.no

 


Bilder

NTNU Gløshaugen Campus from north. In front Main Administration Building.

Foto: Erik Børseth, Synlig design og foto as/NTNU Info
NTNU Gløshaugen Campus from north. In front Main Administration Building. Foto: Erik Børseth, Synlig design og foto as/NTNU Info
Last ned bilde

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Harbitzalléen 5
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls mer enn 18 000 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye