Ragn‐Sells AS

Ragn-Sells innfører forbud mot avfallssekker som ikke er gjennomsiktige fra og med 1. januar 2020

Del

For å sikre at mest mulig av avfallet som kommer inn til Ragn-Sells, blir håndtert riktig og sikkert innfører Ragn-Sells forbud mot avfallssekker som ikke er gjennomsiktige fra og med 1. januar 2020.

Direktør for marked og kommunikasjon i Ragn-Sells Bente Åsen Sørum. (Foto: Ragn-Sells)
Direktør for marked og kommunikasjon i Ragn-Sells Bente Åsen Sørum. (Foto: Ragn-Sells)

Ragn-Sells innførte tidligere i år høyere gebyrer for feilsortering av Lithiumbatterier, og ser at avfallssekker som ikke er gjennomsiktige kan skjule blant annet slike farlige avfallstyper. Dette er skadelig for miljøet, og medfører risiko for brann og personskader.

Mange bedrifter er flinke i dag

- I september 2016 oppfordret vi alle våre kunder til å benytte gjennomsiktige avfallssekker, vi sluttet også å benytte avfallssekker som ikke er gjennomsiktige internt og hos våre kunder på dette tidspunktet. Mange av våre kunder har vært veldig flinke til å benytte gjennomsiktige avfallssekker, slik at det har blitt lettere og tryggere for våre folk å sikre riktig sortering, sier Bente Åsen Sørum, direktør for marked og kommunikasjon i Ragn-Sells.

Ønsker at alle tar ansvar

Skal aktørene i gjenvinningsbransjen klare å få mest mulig ut av avfallet, må alle ta ansvar, slik at mest mulig kan benyttes på nytt som råvarer. Oppgaven vil bli betraktelig enklere når alle benytter gjennomsiktige avfallssekker.

- Vi ser at det fortsatt kommer inn en del ugjennomsiktige avfallssekker. Nå ønsker vi å få en slutt på det. Av den grunn innfører vi fra 1. januar 2020 forbud mot bruk av sekker som ikke er gjennomsiktige for alle våre kunder. Vi i Ragn-Sells vil samtidig oppfordre alle våre kunder og samarbeidspartnere som selger avfallssekker, til å kun tilby gjennomsiktige sekker. I og med at vi er klar over at mange allerede har kjøpt inn avfallsekker, så setter vi tiltredende dato litt frem i tid. Vi håper dette skal gjøre enklere og tryggere for alle de som jobber i vår bransje, avslutter Bente Åsen Sørum.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for marked og kommunikasjon i Ragn-Sells Bente Åsen Sørum. (Foto: Ragn-Sells)
Direktør for marked og kommunikasjon i Ragn-Sells Bente Åsen Sørum. (Foto: Ragn-Sells)
Last ned bilde

Om Ragn‐Sells AS

Ragn‐Sells AS
Solheimveien 101
1473 Lørenskog

22 800 800https://www.ragnsells.no

Familieeid gjenvinningsentreprenør

Ragn‐Sells er en 100% familieeid gjenvinningsentreprenør etablert i Norge, Sverige, Danmark og Estland. Vår kjernevirksomhet er transport, sortering og bearbeiding av avfall fra næringslivet og private. Av dette avfallet produserer vi sekundære råvarer som papir, plast og metaller til verdensmarkedet.

I Norge sysselsetter vi cirka 400 personer på våre 24 avdelinger rundt om i landet. Ragn‐Sells AS er sertifisert på kvalitet, miljø, arbeidsmiljø og samfunnsansvar.

Fokus på innovasjon og bærekraft

Vår viktigste oppgave er å ta vare på ressursene i avfallet. Vi jobber derfor kontinuerlig med innovasjon for å løfte avfallet oppover i avfallshierarkiet og øke gjenvinningsgraden. Vi er også opptatt av å ta vare på samfunnet rundt oss og er det første selskapet i Norge som er sertifisert på samfunnsansvar.

Følg saker fra Ragn‐Sells AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ragn‐Sells AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ragn‐Sells AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom