NRK

Rådebank for siste gang

Del

Tredje og siste sesong om rånerne i Bø er tilbake på NRK TV den 20. januar.

Hege (Maja Christiansen) og GT (Odin Waage) FOTO: Max Emanuelson/Fenomen/NRK
Hege (Maja Christiansen) og GT (Odin Waage) FOTO: Max Emanuelson/Fenomen/NRK

Livet ha gått videre i rånerbygda Bø selv om sorgen etter tapet av Sivert fortsatt er tilstede.

Hege og GT har tatt forholdet et skritt videre. De har det så bra sammen at Hege holder pusten for hver dag som går. Når en uventet trussel dukker opp, ser hun seg nødt til å ta noen drastiske grep for å forhindre at hun mister alt hun har drømt om så lenge.

Siste sesong

Den 20 januar vises begynnelsen på slutten av trilogien Rådebank i NRK TV.

– Det er naturlig nok både fint og litt leit. Fint at vi fikk tillit av NRK P3 til å fortelle historien hele veien, leit at jeg ikke lenger skal dikte i dette «Wunderbaumuniverset» som har vært så altoppslukende for meg i fire år, sier serieskaper Linn-Jeanethe Kyed.

Hun er nominert til «Årets navn» av Nettavisen og «Årets medienavn» av Kampanje. Dette for «måten hun og resten av gjengen i Rådebank har tatt opp selvmord blant unge menn som et samfunnsproblem» og fordi «hun har vist motet til å løfte frem et sårt og viktig tema som mange vegrer seg for å snakke om».

Rokker ved etablerte kjønnsroller

Med tredje sesong av Rådebank håper hun at publikum vil bli inspirert til å tenke over følgende spørsmål: Hvem lever ditt liv? Er du tøff nok til å leve det livet som er best for deg?

– Vi ønsker også i denne sesongen å vise hva usunne idealer kan gjøre med folk i tillegg til å rokke ved etablerte kjønnsroller, sier hun.

Det er serieskapers valg å avslutte Rådebank etter tre sesonger.

– Jeg har fullført mitt mål om å skape en ektefølt serie i tre deler om noen fine mennesker fra bygda. Det er slutt nå, sier Linn-Jeanethe Kyed.

Prisbelønnet serie

Serien vant sju priser under Gullruten 2021, blant annet i klassene beste dramaserie, beste skuespiller (Odin Waage), beste regi (Daniel Fahre) og beste manus (Linn-Jeanethe Kyed).

Rådebank vant Seriekritikerprisen 2021 i kategorien «Årets TV drama» , ble tatt ut til hovedkonkurransen på «Festival de la Fiction de La Rochelle» i 2021 og var nominert til «Beste europeiske TV-drama».

– Det er trist å avslutte Rådebank-sagaen, men vi er glade for at historien fikk utfolde seg slik den var tenkt fra start. Det er ikke alltid vi får muligheten til det, men Rådebank traff en nerve i publikum som gjorde at vi kunne bestille både sesong 2 og sesong 3, sier executive produsent NRK P3, Melike Leblebicioglu Kaveh.

– Nå gleder vi oss til å vise frem del 3 av historien, både avslutningen og alt det fine den rommer frem til det, sier Kaveh.

Tredje og siste sesong av den populære serien er tilbake i NRK TV den 20. januar 2022. Den sendes også på NRK1 lørdager fra 22. januar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hege (Maja Christiansen) og GT (Odin Waage) FOTO: Max Emanuelson/Fenomen/NRK
Hege (Maja Christiansen) og GT (Odin Waage) FOTO: Max Emanuelson/Fenomen/NRK
Last ned bilde
Serieskaper Linn-Jeanethe Kyed. FOTO: Max Emanuelson/Fenomen/NRK
Serieskaper Linn-Jeanethe Kyed. FOTO: Max Emanuelson/Fenomen/NRK
Last ned bilde

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NONRK TVNRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom