Norsk Gjenvinning

R3 Entreprenør sikrer Telenor-avtale

Del

Telenor skal skifte ut sitt nasjonale kobbernett med nyere og bedre løsninger. Norsk Gjenvinning-konsernet, med R3 Entreprenør i spissen, tar ansvar for hele verdikjeden.

Bergfinn Alund, Bjørn Bjelde og Linda Bjelde i R3.
Bergfinn Alund, Bjørn Bjelde og Linda Bjelde i R3.

Telenors utskiftingsprosjekt, som starter denne høsten, vil strekke seg over flere år hvor minst hundre bygg skal rives, innvendig utstyr og kabler skal demonteres og fjernes, samt flere hundre tusen stolper med tilhørende kabler skal tas ned og transporteres for gjenvinning eller destruksjon.

R3 Entreprenør, Norsk Gjenvinning og Kabel Metall Trafo Gjenvinning (KMT) skal i første omgang utføre arbeid der utstyr og infrastruktur tilknyttet kobbernettet i Troms fylke skal ryddes opp og saneres. Arbeidet starter allerede denne uken.

– Vi er nå på en forberedende runde i Troms der vi reiser rundt til alle byggene vi skal sanere i løpet av høsten. Vi miljøkartlegger byggene, kobler ut strøm og merker alt utstyret som Telenor ønsker å ta vare på. Neste uke setter vi kursen nordover med alt utstyret vi må ha på plass for å utføre arbeidet. Vi er en dedikert gjeng som er forberedt på tøffe tak i rufsete høstvær og utfordrende forhold i spektakulær natur, forteller Bjørn Bjelde i R3 Entreprenør.

Kremmerskap blant våre ansatte
Styrken til Norsk Gjenvinning-konsernet er muligheten for å trekke på flere fagkompetanser, nødvendig for å kunne levere dette prosjektet slik at det står til Telenors forventninger. Når forespørselen havnet et sted i konsernet og prosjektlederne forsto det potensielle omfanget av prosjektet sørget de for at det ble organisert et samarbeidsprosjekt på tvers av konsernet. For å kunne svare best mulig på Telenors forespørsel ble det satt sammen et tilbudsteam med spisskompetanse innenfor de relevante fagområdene.

 – R3s spisskompetanse innen spesialiserte rivetjenester og erfaring med lignende oppdrag var helt klart avgjørende for tilbudets konkurransekraft, forteller Kim Erlend Kvalsund, forretningsutvikler i Norsk Gjenvinning-konsernet.

Norsk Gjenvinning støtter R3 i prosjektet som en garantist for tilpasset, effektiv og sikker avfallslogistikk, samt forsvarlig og sporbar nedstrøm på alle fraksjoner. KMT skal håndtere all kabel som medfølger den utvendige infrastrukturen. Dette samarbeidet kombinerer de ulike selskapenes spesialområder, som gjør at NG-konsernet som aktør har en tilnærmet full dekning av verdikjeden.

–Vi er opptatte av miljøaspektet i arbeidet som gjøres i dette prosjektet, og at Norsk Gjenvinning og R3 tar ansvar for hele verdikjeden gjør at vi har tro på at dette samarbeidet kommer til å utvikle seg videre framover, forteller Jostein Brudeli i Telenor.

Samarbeid for fremtiden
Utover å være landets ledende leverandør av bærekraftige gjenvinnings- og miljøtjenester, består også Norsk Gjenvinning av en rekke ulike selskaper med særartede industrielle spisskompetanser.

 – Den dagen vi virkelig lykkes med å kombinere den industrielle spisskompetansen på tvers av porteføljen vår, er det ingen som slår oss, avslutter Kvalsund.

Telenors moderniseringsprosjekt vil vare over flere år, og gi muligheter for oppdrag i flere deler av landet. Slike samarbeid på tvers av selskapene viser at Norsk Gjenvinning-konsernet kan levere unike samlede tjenester, som gir stor konkurransekraft og spennende muligheter i fremtiden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bergfinn Alund, Bjørn Bjelde og Linda Bjelde i R3.
Bergfinn Alund, Bjørn Bjelde og Linda Bjelde i R3.
Last ned bilde
Et av flere bygg i Troms som skal saneres av R3.
Et av flere bygg i Troms som skal saneres av R3.
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk Gjenvinning

Norsk Gjenvinning
Norsk Gjenvinning
PB 567 Skøyen
0214 OSLO

22 12 96 00http://www.norskgjenvinning.no

Følg saker fra Norsk Gjenvinning

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Gjenvinning på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Gjenvinning

KMT kjøper NKTs gjenvinningsvirksomhet i Stenlille i Danmark og partene inngår avtale om fortsatt gjenvinning av energikabler18.1.2021 09:30:00 CETPressemelding

KMT og NKT har en felles ambisjon om å sikre en stadig mer bærekraftig gjenvinning av metaller og plast i utrangerte kabler. Derfor overtar Kabel Metall & Trafo Gjenvinning AS (KMT) NKT sin avdeling for kabelgjenvinning i Stenlille i Danmark. Transaksjonen ble gjennomført 15. januar 2021 som et innmatskjøp der KMTs heleide danske datterselskap KMT Kabel Danmark A/S overtar alle driftsmidler, ansatte og kunder på NKTs anlegg i Stenlille.

Erik Osmundsen går inn som styreleder i Norsk Gjenvinning og avslutter sin rolle som konsernsjef i 20212.12.2020 09:01:34 CETPressemelding

Oslo, 2. desember 2020 – Etter ni innholdsrike år ønsker Erik Osmundsen å fratre som konsernsjef for Norsk Gjenvinning. Han vil imidlertid jobbe aktivt videre som styreleder for konsernet, og sammen med hovedeier Summa Equity videreutvikle virksomheten til å bli en større aktør internasjonalt innen sirkulærøkonomien. Endringen vil skje til sommeren 2021.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom