Norges Kampsportforbund

Qi-gong gull i Kina

Del

MiRee Abrahamsen fra Bergen Wushuklubb kunne ta med seg to individuelle gull fra en internasjonal qi-gong konkurranse Kina 11.-14.september.

MiRee Abrahamsen med sine to gull. Foto: privat
MiRee Abrahamsen med sine to gull. Foto: privat

Det ble full pott og en uventet opptur for Abrahamsen da hun som eneste utøver fra Skandinavia tok to individuelle gull i Kina. Både i klassen Wu qui xi og Ba duan jin.

Konkurransen, The 2nd International Heath Qi Gong Tournament, ble holdt fra 11. – 14. september. Deltakere fra 18 land med i alt 20 lag, deriblant Tyskland, Italia, Korea og Spania, dessuten utøvere fra 12 ulike kinesiske provinser stilte.

Trente med de beste

Den siste uken før konkurransen trente Abrahamsen opp mot ti timer daglig sammen med det kinesiske skolelaget, som ligger i tetnivå nasjonalt. Dette gjorde at hun lærte ekstra mye. Hun reiste også med laget, og lærte av dem gjennom hele konkurransen – noe man blir veldig ydmyk av, ifølge Arendalskvinnen

– Det er en gave for en nybegynner å lære av folk på det nivået. Vi hadde også en fantastisk trener, Lai Laoshi. Jeg vil nesten si at det var hun, og ikke jeg, som ble premiert i denne konkurransen, sier MiRee Abrahamsen, som forøvrig er statsstipendiat utsendt fra Norges Forskningsråd.

Hun forteller at hun har lært litt qi gong tidligere, men helt overfladisk. Da universitetet hennes, Shanghai Sports University, tilbød MiRee og to andre utlendinger å delta i denne konkurransen, så jeg det først og fremst som en sjanse til å få kvalitetstrening i qi gong.

- Det gikk over all forventing. Jeg har tidligere trent raske wushuformer og tai ji. Qi gong er en helt annen modus, så konkurransen var et slags eksperiment.

Perfeksjonistisk sport

Det var en konkurranse med 300 – 400 deltakere som alle stilte i flere klasser. Mange tenker nok på qi gong som en helsefrembringende aktivitet, og ikke som en konkurransesport. Som konkurransegren er det en øvelse i perfeksjon og fokus, og det hele skal se avslappet ut. En form varer i nesten et kvarter, og det skal matche på sekundet med tilhørende musikk. Hver bevegelse har en rytme, en rekkefølge og en svært bestemt posisjon. Det utføres i et spesielt sakte tempo, så hele dommerpanelet har god anledning til å se hver eneste feil. For utøverne kan det være ganske mentalt utmattende.

Ønsker å inspirere

Abrahamsen, som bare for to uker siden deltok i en annen stor wushu-konkurranse i sør-Kina, hvor hun også tok både gul, sølv og bronse, forteller at medaljer ikke er hele motivasjonen for å konkurrere

– Det er moro med gode plasseringer, men det er ikke det som teller mest. Hele ideen med wushu er å stadig utvikle seg, og fordype seg i læringsprosessen. Jeg ønsker dessuten å inspirere andre til å holde på med raske wushuformer, tai ji og qi gong.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

MiRee Abrahamsen med sine to gull. Foto: privat
MiRee Abrahamsen med sine to gull. Foto: privat
Last ned bilde
MiRee Abrahamsen under oppkjøring til stevnet. Foto: privat
MiRee Abrahamsen under oppkjøring til stevnet. Foto: privat
Last ned bilde
Delegasjonen fra Shanghai Sports University. Foto: privat
Delegasjonen fra Shanghai Sports University. Foto: privat
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no
Norges Kampsportforbund (NKF) er det niende største særforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert på Ullevål stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

TAEKWONDO: FIRE NORSKE UTØVERE TIL KADETT- OG JUNIOR-EM1.10.2019 12:47:56 CESTPressemelding

Mens deler av landet nyter høstferie skal fire unge, hardtarbeidende taekwondo-utøvere representere Norge i EM for kadetter og juniorer i Spania. – De siste årene har Norge vunnet medaljer i dette mesterskapet. Vi håper derfor at den norske troppen skal kunne være med å kjempe i toppen også i år, selv om fokuset på dette nivået er å opparbeide seg internasjonal konkurransegjennomføring, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom