Q-Meieriene

Q-Meieriene tar kampen mot klumpete melk i sommer

Del

Utfordrermeieriet Q tar kampen mot klumpete melk for norske melkedrikkere, og lover en friskere melkesommer i år. – Snart er klumpete melk historie om vi i Q får det som vi vil, forteller Q-sjef Bent Myrdahl.

I 2019 inviterte Q-Meieriene alle til å komme med forslag til innovasjon på melk. Det ramlet inn ideer om alt fra snakkende kartonger til drone-levert melk på døren, men det var stadig en tilbakevendende kommentar: «Q-melk smaker topp slik den er». Men hva om vi da kan få den friske smaken til å vare enda lenger? tenkte gjengen i Q, som har et nærmest manisk forhold til å finne bedre måter å gjøre ting på.

Frisk smak lenger

Etter den uhøytidelige idémyldringen satte Q i gang prosjektet «Frisk smak lenger», som tok for seg forbedringer i hele verdikjeden

– Fra ku til kartong. Nå har vi oppgradert kvaliteten i alle ledd, noe som gjør at den friske smaken faktisk varer lenger. Vi har samtidig fått bukt med de alminnelige bakteriesporene som forårsaker klumper i melk. Siden påsken i år har vi merket en dramatisk nedgang i reklamasjoner på klumpete Q-melk, og målet vårt er selvsagt å få bukt med all klumpete melk, forteller Myrdahl.

Datoskrekk og frykt for klumper

Q sin satsning på klumpfri melk er ikke bare en «smaks-sak» - det er også en videreføring av kampen deres mot matsvinn. I 2017 innførte Q som første meieri i verden, datomerkingen «Best før, men ikke dårlig etter». Likevel kastes det fortsatt for mye drikkbar melk, noe som kan ha sammenheng med frykt for klumper i melken.

Ifølge en spørreundersøkelse gjennomført av Opinion i juli 2020 har hele 7 av 10 tidligere opplevd klumpete melk. Nå som det er sommer og varmere vær, øker dessuten frykten for klumper.

– Vi blir hele tiden utfordret av forbrukerne til å gjøre mer. Med våre forbedringer håper vi å kurere datoskrekk en gang for alle og bidra til å minske matsvinnet, sier Myrdahl.

Klumpegaranti og sommerhilsen fra Q sjefen

Q-sjefen har lenge hatt telefonnummeret sitt på melkekartongene, slik at små og store Q-melkedrikkere enkelt kan ta kontakt om de har ideer, ris eller ros. Dette har vært en lærerik og inspirerende opplevelse så langt ifølge Myrdahl, og i sommer lover han en sommerhilsen fra Q om du mot formodning skulle oppleve klumpete Q-melk.  

– Finner du klumpete Q-melk i sommer får du selvsagt pengene tilbake, og så skal du få et postkort fra meg, lover han.

Nøkkelord

Kontakter

Bent Myrdahl
Tef.nr.:90174573
bent.myrdahl@kavli.no

Bilder

Om Q-Meieriene

Q-Meieriene
Q-Meieriene
Sandbrekkveien
5224 Nesttun

+47 55 10 00 00http://www.q-meieriene.no

I Q-Meieriene er forbruker sjefen! Sammen med forbruker skaper vi de beste smaksopplevelsene og de smarteste løsningene. Q-Meieriene eies av Kavlifondet, som deler ut midler til allmennyttige formål innenfor forskning, kultur og humanitært arbeid.

Følg pressemeldinger fra Q-Meieriene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom