Bane NOR

PwC skal evaluere Follobanen

Del
Styret i Bane NOR besluttet tidlig i januar 2023 å igangsette en evaluering av åpningen av Follobanen, for å kartlegge de bakenforliggende årsakene til at banen måtte stenges kort tid etter åpningen 11. desember 2022.
Blixtunnelen på Follobanen. Foto: Nicolas Tourrenc/Bane NOR
Blixtunnelen på Follobanen. Foto: Nicolas Tourrenc/Bane NOR

- Etter en prosess der flere aktuelle leverandører er forespurt om å levere tilbud på oppdraget, er PwC valgt som leverandør, sier Cato Hellesjø, styreleder i Bane NOR.

Oppdraget vil bli gjennomført av PwC i samarbeid med flere underleverandører.
PwC har knyttet til seg ekspertise innen relevante fagområder gjennom Holte Consulting AS og andre tekniske underleverandører.

Formålet med evalueringen er å kartlegge og verifisere hendelsesforløpet som medførte at Follobanen ble stengt kort tid etter åpningen. PwC skal identifisere de bakenforliggende årsakene til at dette skjedde og avklare relevante ansvarsforhold. Evalueringen knytter seg spesifikt til dette, men vil kunne omfatte flere forhold for å belyse relevante bakenforliggende årsaker.

- Vi ser frem til å komme i gang med evalueringen. Styret i Bane NOR er svært opptatt av å forstå de bakenforliggende årsakene og hvordan ansvaret er ivaretatt av alle involverte parter. Situasjonen på Follobanen er meget uheldig og det er viktig å bruke denne evalueringen for å vurdere nødvendige tiltak hos Bane NOR, sier Hellesjø.

- Situasjonen på Follobanen er kompleks og involverer mange ulike fagretninger. Vi har knyttet til oss meget kompetent ekspertise og ser frem til å starte arbeidet, sier Mats Ruge Holte og Gunnar Holm Ringen, begge partnere i PwC.

Oppdraget er planlagt igangsatt medio mars og sluttført medio juni 2023.

Nøkkelord

Kontakter

Styreleder Cato Hellesjø, cato.hellesjo@sporveien.com

Bilder

Blixtunnelen på Follobanen. Foto: Nicolas Tourrenc/Bane NOR
Blixtunnelen på Follobanen. Foto: Nicolas Tourrenc/Bane NOR
Last ned bilde

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom