PSA Norge

PSA styrker elbilsatsingen med helt ny plattform

Del

I perioden 2020 til 2025 vil Groupe PSA gå fra to plattformer som støtter flere drivlinjer, til to rene elbilplattformer som oppfyller kravene til selskapets videre utvikling av elektrisk mobilitet.

Den nye eVMP-plattformen vil danne basis for en rekke elektriske biler i C- og D-segmentet.

eVMP vil støtte høye ytelser, med opptil 650 kilometer rekkevidde (WLTP) – og setter en ny standard med en batterikapasitet på 50 kWh per meter innenfor akselavstanden.

Groupe PSA mener at en viktig nøkkel til suksess er utvikling av elektriske biler i tråd med økt interesse. Derfor vil de fra 2023 lansere en stor portefølje i C- og D-segmentet fra sedaner til SUVer i ulike markeder. Bilene vil alle bygges på den nye plattformen eVMP "Electric Vehicle Modular Platform".

650 kilometer rekkevidde

eVMP utnytter all erfaring og kunnskap Group PSA har opparbeidet seg, og vil være utstyrt med batterier på mellom 60 og 100 kWh i en optimalisert arkitektur som utnytter plassen under gulvet.

Gjennom å kunne plassere så mye som 50 kWh per meter innenfor akselavstanden, setter man en ny standard og blir i stand til å produsere biler med rekkevidde fra 400 km til 650 km (WLTP) avhengig av karosseri og biltype.

For å kunne levere løsninger tilpasset markeder i hele verden, vil også hybridløsninger bli tilgjengelig, basert på den elektriske plattformen.

I tillegg til høye tekniske ytelser, bidrar eVMP-plattformen med å redusere kostnadene til utvikling og produksjon. Den industrielle prosessen har blitt studert nøye for å finne synergier som gjør at man kan unytte fabrikkene bedre – og redusere investeringsbehovene. Av samme grunn vil man bruke sine egne elektriske komponenter, og hele plattformen bygger på komponenter som er utviklet og produsert av Groupe PSA, eller i som en del av et joint venture.

- Med eVMP-plattformen viser igjen Groupe PSA sin evne til å være innovative gjennom å utvikle state-of-the-art teknologi som er tilgjengelig for mange. Denne globale plattformen vil gjøre det mulig å lansere en bred portefølje av biler som er miljøvennlige og samtidig møter de endrede forventingene fra kundene, sier Nicolas Morel, Research and Development Director hos Groupe PSA.

Meget god start

Det er bare et snaut år siden PSA lanserte eCMP-plattformen som danner grunnlaget for biler som Peugeot e-208 og e-2008, DS 3 Crossback E-Tense og Opel Corsa-e – samt kommende modeller som Opel Mokka-e og Citroën ë-C4.

Denne høsten kommer også varebilene Citroën ë-Jumpy, Peugeot e-Expert og Opel Vivaro-e, samt de romslige flerbruksbilene Citroën ë-Spacetourer, Peugeot e-Traveler, Opel Zafira Life-e. Alle med batteripakker på 50 eller 75 kWt, og en rekkevidde på opptil 330 kilometer.

- Den nye eVMP-plattformen vil selvsagt være svært viktig for å fortsette å levere biler som norske bilkjøpere ønsker seg, og vil bidra til å komplettere produktporteføljen hos alle våre fire merker, sier Simen Heggestad Nilsen, konserndirektør for PSA Norge hos Bertel O. Steen. 

Kontakter

Bilder

Om PSA Norge

PSA Norge
PSA Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Følg pressemeldinger fra PSA Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PSA Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra PSA Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom