Ultimovacs

Professor em. Steinar Aamdal starter i Ultimovacs

Del

Det er med stor glede vi kan fortelle at Professor em. Steinar Aamdal har akseptert tilbud om ansettelse i Ultimovacs AS.

Aamdal går nå av ved aldersgrensen for stillingen som overlege ved Avdeling for kreftbehandling, OUS. Han har etablert og ledet Utprøvingsenheten på Radiumhospitalet som står for tidlig-fase studier av nye kreftmedisiner. De senere år har han vært leder av Seksjon for utprøvende kreftbehandling og forskningsstøtte.

I Ultimovacs skal han bidra med sin kunnskap, kompetanse og sitt nettverk til å utvikle Ultimovacs sin vaksineteknologi til å bli et viktig bidrag i fremtidens kreftbehandling.

Som svar på hvorfor han ønsker å arbeide i Ultimovacs sier Aamdal: – Immunterapi har revolusjonert kreftbehandlingen. For første gang ser vi mulighetene til å kunne kurere pasienten med alvorlig kreftsykdom. Den utviklingen som skjer i Ultimovacs med sine kreftvaksiner er noe av det mest lovende og spennende som skjer innen immunterapi. Jeg ser fram til å være del av dette miljøet og å kunne bidra til videre utvikling av kreftvaksinene.

Daglig leder Øyvind Kongstun Arnesen kommenterer: – For oss er det svært bra å få med en kapasitet som Steinar Aamdal på laget. Vi skal ta mange viktige og komplekse beslutninger i tiden som kommer. Å få med vurderingene til Aamdal har stor betydning og gir oss trygghet. Vi har dessuten behov for å diskutere og samarbeide med eksterne miljøer. Aamdal kjenner disse fra før og vi kan raskere komme i gang med samarbeidsprosjekter.

For spørsmål, kontakt:
Øyvind Kongstun Arnesen, adm.dir. i Ultimovacs AS
mobil: 909 71 226

Bilder

Professor emeritus Steinar Aamdal. Foto: UiO
Professor emeritus Steinar Aamdal. Foto: UiO
Last ned bilde

Om Ultimovacs

Ultimovacs
Ultimovacs
Ullernchausséen 64
0379 Oslo

+47 450 22 471http://www.ultimovacs.com

Ultimovacs AS er et norsk selskap som arbeider med å utvikle immunterapi mot kreft i form av en universell kreftvaksine. I dag har selskapet 19 ansatte som holder til i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark ved Radiumhospitalet. Selskapet har avsluttet tre fase-I-studier som har dokumentert vaksinens sikkerhet og evne til å aktivere immunsystemet. Selskapet arbeider systematisk mot søknad om registrering av vaksinen som nytt kreftlegemiddel. Ultimovacs’ største eiere er Gjelsten Holding AS, Inven2 AS, Canica AS, Radiumhospitalets Forskningsstiftelse, Sundt AS, Langøya Invest AS og Watrium AS.

Følg pressemeldinger fra Ultimovacs

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ultimovacs på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ultimovacs

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom