Lundin Norway

Produksjonen er i gang på Edvard Grieg-feltet

Del

Produksjonen på Edvard Grieg-plattformen startet lørdag 28. november 2015. Feltet vil produsere olje og gass i minst 25 år fremover og bidra med store inntekter til Norge. Edvard Grieg er Lundin Norway sin første egenopererte plattform på norsk sokkel.

Til redaksjonen: Det holdes pressemøte i Lundin Norway sine lokaler på Lysaker mandag 30. november kl. 10:30
Olje og energiminister Tord Lien deltar sammen med Kristin Færøvik, adm. dir. Lundin Norway. Adresse: Strandveien 4.

Produksjonsstart for Edvard Grieg er en viktig milepæl for selskapet. Edvard Grieg-feltet ligger i produksjonslisens PL338 på Utsirahøyden i Nordsjøen om lag 18 mil vest for Stavanger. Feltet ble funnet i 2007 med det som var den aller første letebrønnen som Lundin Norway boret. Feltet ventes å inneholde 187 millioner fat oljeekvivalenter (gross 2P reserver).

"Vi startet som et lite, men svært kompetent leteselskap i 2004. Basert på flere store funn har vi vokst organisk til i dag å være et fullt integrert oljeselskap med aktiviteter innen leting, utbygging og drift", sier administrerende direktør Kristin Færøvik. "Og prosjektorganisasjonen vår har med Edvard Grieg vist til fulle at vi kan gjennomføre store utbyggingsprosjekter med et effektivt team", sier Færøvik.

Edvard Grieg-feltet er bygget ut med en bunnfast plattform med stålunderstell. Plattformdekket veier om lag 22.500 tonn og inneholder blant annet prosessanlegg, utstyrsmodul og boligkvarter. Størsteparten av byggearbeidene er gjort i Norge, med Kværner som hovedkontraktør og en lang rekke norske og utenlandske underleverandører. Detaljprosjektering (engineering) er gjort av Aker Solutions, boligkvarter og helikopterdekk er levert av Apply Leirvik, mens bygging av understell er gjort ved Kværner Verdal. Plattformdekket er bygget ved Kværner Stord og hos Aker Solutions i Egersund.

"Å velge norske kontraktører ga oss en ekstra trygghet", sier Bjørn Sund, direktør for feltutvikling i Lundin Norway. "Kværner og deres underleverandører har lang erfaring med utbygginger for norsk sokkel. Dette minsket risikoen for forsinkelser og utfordringer med kvalitet i prosjektet, og vi fra Lundin kunne lede prosjektet med en relativt liten prosjektorganisasjon", sier Sund.

Plattformen er levert til rett tid og med svært god kvalitet. Produksjonsstart er helt i tråd med fremdriftsplanen som ble presentert i PUD (plan for utbygging og drift) som ble behandlet og godkjent i Stortinget i 2012.

"Edvard Grieg er den første plattformen vi er operatør for. Derfor blir dette også selve svennestykket for driftsorganisasjonen vår", sier Kristin Færøvik.

Edvard Grieg er designet som et feltsenter, og vil motta olje og gass fra nærliggende felt og framtidige feltutbygginger for videre prosessering. Olje vil bli transportert via Granerørledningen til Stureterminalen i Øygarden kommune i Hordaland, mens gass ledes i et separat rørsystem til St. Fergus i Skottland.

Lundin Norway er operatør for produksjonslisens PL338 med en eierandel på 50 %. Lisenspartnere er OMV Norge (20 %), Statoil (15 %) og Wintershall Norge (15 %).

Kontakter

Bilder

Om Lundin Norway

Lundin Norway
Strandveien 4
1366 Lysaker

+47 67 00 20 00https://lundin-energy-norway.com/

Lundin startet som et leteselskap, og har utviklet seg videre til en erfaren utbygger og driftsoperatør. I dag leter vi ikke bare etter olje og gass. Vi utforsker nye ideer og nye løsninger. Når vi finner det vi søker etter, blir vi litt bedre. Når vi ikke finner det, blir vi litt klokere.

Følg pressemeldinger fra Lundin Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lundin Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lundin Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom