TINE SA

Produksjonen av årets Biehus fra Sunniva er i gang

Del

Hos arbeidsmarkedsbedriften LePro er de i full gang med å produsere totalt 30 000 biehus til Sunnivas sommerkampanje. I mai vil biehusene være tilgjengelig i butikker over hele landet.

Sunniva® og Miljøagentene lanserte i fjor Hjem til Naturen: en nasjonal dugnad hvor de oppfordret alle til å sette opp biehus, slik at biene har flest mulig steder å bo og få barn. Det er stor glede over at produksjonen av årets biehus er i gang. 

– Engasjementet for dugnaden ble over all forventning og de 20 000 biehusene vi produserte i fjor ble revet bort. Derfor har vi i år økt antallet til 30 000, sier direktør for Sunniva, Unn Grønvold Nikolaisen. 

Samarbeid på tvers av Mjøsa

Biehusene produseres av flittige hender i et produksjonssamarbeid mellom tre bedrifter på hver sin side av Mjøsa.

– Hos FAKTOR3 AS i Hamar formskjæres husene av førsteklasses norsk gran fra lokale skoger og sagbruk, og ved arbeidsmarkedsbedriftene Brumunddal AO-senter og Lena Produkter på Østre Toten, bores det 36 hull av forskjellige dimensjoner i hver eneste kloss. Til sammen skal det bores over en million hull som insektene kan få bosette seg i, forteller Ann-Kristin Gaarder Rebne, produksjonsleder i Lena Produkter.

Produksjonssamarbeidet ledes og koordineres av Hans Kristian Strøm, daglig leder ved Gjøvik-bedriften Grafisk Byrå AS.

- Dette samarbeidsprosjektet viser med all tydelighet at det fint går an å jobbe som ett sammensveiset team, på tvers av både Mjøsa og fylkesgrensene, sier Strøm.


Naturen er fantastisk, ta vare på den

Bier er utrydningstruet og en del bieart-bestander har gått tilbake og trues av blant annet mangel på bo og yngleplasser. En eventuell fremtidig redusert pollinering vil igjen føre til redusert tilgang til frukt og bær, som er de viktigste råvarene i Sunnivas produkter.

– Vi heier på insekthotell, humleboliger og alle andre gode initiativer som bidrar til å øke verdens biebestand. Sunniva lever av frukt og grønt. Det at bier pollinerer er en forutsetning for at vi kan produsere våre produkter. Vi vet hvor viktig, men samtidig sårbar, naturen er. Derfor er vi engasjerte, og derfor ønsker vi å hjelpe biene, sier Grønvold Nikolaisen.

Vil du vite mer om Sunnivas arbeid for biene, hvordan du får tak i et biehus eller kan lage et på egen hånd? Les mer her. 

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom