Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Priv.til red. presseinvitasjon: Konferanse om klimatilpasning 29. november.

Del

Torsdag 29. november arrangeres en stor klimatilpasningskonferanse på Lillestrøm, med over 400 deltagere. Tema for årets konferanse er: Hvordan kommunene kan ta i bruk kunnskap og praktiske verktøy for å tilpasse sin kommune til klimaendringer, og hvordan sentrale myndigheter kan bidra?

Pressen inviteres til å delta.

Tid: torsdag 29. november kl. 09:00-16:00
Sted: Thon Hotel Arena, Lillestrøm

Programmet kan du laste ned her

I løpet av dagen serverer vi:

 • Politisk debatt:Ola Elvestuen (V), Thor Kleppen Sættem (H), Lars Haltbrekken (SV), Else-May Botten (AP), Gunn Marit Helgesen (styreleder KS)
 • Diskusjoner med toppledere fra Miljødirektoratet, DSB, NVE og KS
 • Temasesjoner (opptak av sesjonene vil bli lagt ut i etterkant):
  • Vann og mere vann
  • Natur, landbruk og kulturminner
  • Samfunnssikkerhet i et endret klima
  • Helhetlig ledelse

I plenum får vi høre om utfordringer og løsninger i klimatilpasningsarbeidet i en av kommunene som har opplevd ekstremvær på kroppen i det siste. Klima- og miljøministeren kommer og forteller om hvordan staten kan bidra til det lokale klimatilpasningsarbeidet. Vi tar for oss klimaendringene vi kan vente oss her hjemme, klimaendringer i andre land og konsekvenser for Norge og mer. I tillegg blir det blir debatt og diskusjoner. Konferansen arrangeres av NVE, KS, Miljødirektoratet og DSB.

 

Konferansen på nett:
Klikk her for å følge plenumsdelen av konferansen på nett. Opptak av parallellsesjonene vil bli lagt ut på denne siden i etterkant av konferansen.


Pressekontakter:

NVE, Erik Due, 90991400
Miljødirektoratet, Kjersti Dørumsgard Moxness, 410 08 837
KS, Marianne Fromreide, 976 43 346
DSB, Morten Harangen, 412 93 770

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Kraftsensitiv informasjon skal ikke på Internett – NVE presenterer metode for å redusere risiko for informasjonslekkasje10.9.2019 15:20:00 CESTPressemelding

Kraftbransjen har i flere tiår vært underlagt krav om å beskytte kraftsensitiv informasjon. Et FOU-prosjekt som ble gjennomført ved NVE sommeren 2019 har utviklet en metodikk for å identifisere kraftsensitiv informasjon på internett. Metodikken gjør bruk av åpen programvare og gir mulighet for å søke også i dypere lag av internett.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom