Priv. til red.: Velkommen til Drukningskonferansen 2023

Del

Hvert år drukner i snitt 93 mennesker i Norge. Det er 93 for mange. Drukningskonferansen er årets viktigste møtepunkt for aktører som jobber med drukningsforebygging.

Onsdag 18. januar åpner fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) Drukningskonferansen på Noatun i Horten.

Konferansen skal bli et årlig møtested for alle som er engasjert i drukningsforebygging, og samler organisasjoner, myndigheter, akademia, næringsliv og andre med et hjerte for drukningsforebygging.

– Jeg håper vi med dette får økt offentlig oppmerksomhet og økt forståelse for viktigheten av drukningsforebyggende arbeid, sier Siv Jensen, daglig leder i Flyte. 

Når: 18. og 19. januar

Hvor: RS Noatun, Langrunnveien 34, 3186 Horten

Ta kontakt med Bendik.Hansen@rs.no dersom du eller din redaksjon ønsker å delta på konferansen. 

Ønsker nullvisjon for drukningsulykker

Flyte ønsker at Stortinget skal vedta en nullvisjon for alle typer drukningsulykker som skjer i sjø, vann, elv og basseng, og en nasjonal handlingsplan for drukningsforebygging.

– Regjeringen har prisverdig nok omtalt behovet for en nullvisjon i regjeringsplattformen. Jeg forventer at de nå følger opp dette i praksis. En nullvisjon for drukning er viktig i seg selv, men må følges opp av en handlingsplan slik at vi kan få ned antall drukningsulykker i årene som kommer, forteller Siv Jensen.

Flyte-lederen forteller at ambisjonen med Drukningskonferansen er at det skal bli et årlig møtested for alle som engasjerer seg i drukningsforebygging.

– Når alle gode krefter kommer sammen, blir vi klokere og mer kreative, sier Jensen.

Stortingspolitikere og Trond-Viggo Torgersen på programmet

Hovedtemaene for konferansen er drukning i Norge, Norden og verden, nullvisjon og nasjonal handlingsplan mot drukning, vannkompetanse og svømme- og livredningsopplæring. I tillegg til trygghet rundt vann. Eksperter innen drukningsforebygging fra Norge, Sverige, Belgia, Storbritannia og USA deltar på konferansen.

Programmet inkluderer blant annet paneldebatt om hva som må til for å redusere antall drukningsulykker i Norge, med blant annet sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide, Erlend Svardal Bøe (H), Truls Vasvik (Ap) og Siv Jensen som debattleder.

I tillegg får vi høre Trond-Viggo Torgersen og Kari Slaatsveen i samtale om den voksne kroppen og hvorfor særlig godt voksne menn drukner oftere enn andre.

Drukningskonferansen 2023 er åpen for alle som vil bidra til at færre skal drukne og at flere skal oppleve trygg vannglede.

Program for Drukningskonferansen finner du her.

Her kan du lese mer omFlyte og Drukningskonferansen 2023.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Siv Jensen, daglig leder i Flyte.
Siv Jensen, daglig leder i Flyte.
Last ned bilde

Om Flyte

Flyte
Postboks 103
1325 Lysaker

Flyte er en paraplyorganisasjon som skal samle alle som jobber med drukningsforebygging i Norge.

Formålet til Flyte er å forebygge drukning. Organisasjonen skal være en aktiv og ledende pådriver i drukningsforebyggende arbeid. Flyte skal gjennomføre informasjonstiltak, kampanjer og opplæring innen drukningsforebygging - som et ledd i en samordnet innsats mot drukningsulykker.

Følg pressemeldinger fra Flyte

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Flyte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Flyte

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom