Den norske kirke

Priv. til red. Rosemarie Köhn begraves i Hamar domkirke torsdag 3. november

Del

Pressen er velkommen til å delta i Rosemarie Köhns begravelse, torsdag 3. november kl 12.15 i Hamar domkirke. Frist for presse-akkreditering er 2. november kl. 18.00.

H.M Dronningen deltar i begravelsen. I tillegg deltar blant annet Stortingets første visepresident Svein Harborg, finansminister Trygve Slagsvold Vedum, barne- og familieminister Kjersti Toppe og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Deltakere fra pressen må være akkreditert. Presse som ønsker å delta bes melde navn, e-post og telefonnummer til ak547@kirken.no innen 2. november kl. 18.00.

Ved ankomst, henvend dere i KUFK-KFUM Ynglingen, bygget som er vis-a-vis Domkirken (Furnesvegen 1). Her er det arbeidsrom for pressen tilgjengelig fra kl. 10.00.

Dørene til kirken åpner kl. 11.00. Begravelsen starter kl. 12.15, og varer i om lag en time. Beregn god tid til parkering.

Om seremonien

Norges første kvinnelige biskop, Rosemarie Köhn, begraves på statens bekostning 3. november fra Hamar domkirke.

Begravelsen ledes av biskop emerita Solveig Fiske og preses Olav Fykse Tveit vil holde minnetale. Det blir hilsener fra regjeringen og Teologisk fakultet – i tillegg vil ektefelle Susanne Sønderbo holde en personlig hilsen. Domkantor Trond Våge leder musikken, sammen med sangere fra Hamar domkor. Kristine Våge bidrar med solosang. Arve Juritzen, Berit M. Andersen og Margit Husevåg er tekstlesere.

Etter seremonien i kirken er alle velkommen å følge kisten til Hamar gravlund der kisten vil senkes i jorden (fem minutt gåavstand). Etter begravelsen er det minnesamvær for inviterte gjester.

Arbeidsforhold for pressen

NTB vil stille med stillfoto (poolproduksjon) i begravelsen. Kontakt fotodesk@ntb.no / 22 00 32 64 for tilgang. Det vil ikke være mulighet til å bevege seg fritt rundt i kirken under seremonien.

NRK vil sende direkte (poolproduksjon) fra begravelsen, som det er mulig for andre medier å benytte seg av.  Kontakt mediekoordinator i NRK Marit Moi, 95 93 73 47 / marit.moi@nrk.no.

Pressen vil få tilgang til et avgrenset presseområde bakerst i kirken. I tillegg vil det være et eget presserom i KFUK-KFUM-huset Ynglingen (vis-a-vis domkirken). Det er åpent fra kl. 10.00.

Vi ber om respekt for begravelsesseremonien, de sørgende og andre berørte. Av samme hensyn er det ikke ønskelig med fotoutstyr etc. som lager lyd og lys.

Henvendelser av teknisk/praktisk art kan rettes til kommunikasjonsrådgiver i Hamar bispedømme, Jorun Vang (tlf. 93 49 96 91)

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakt i Kirkerådet Emil Engeset ee457@kirken.no / 47 90 60 92.

Pressekontakt i Kirkerådet Anders Emil Kaldhol ak547@kirken.no / 98 80 14 28

Kommunikasjonsrådgiver i Hamar bispedømme Jorun Vang jv659@kirken.no / 93 49 96 91

For tilgang til NTB sin fotopool med foto fra seremonien, ta kontakt via e-post fotodesk@ntb.no eller telefon 22 00 32 64.

For tilgang til NRKs produksjon, ta kontakt med mediekoordinator i NRK Marit Moi, 95 93 73 47 / marit.moi@nrk.no

Lenker

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus – Rådhusgata 1–3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

kirken.no

 

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke