Den norske kirke

Priv. til red. Kirkemøtet 2020 på Scandic Nidelven 8.-11. oktober

Del

For første gang etter Kirkevalget samles Kirkemøtet i Trondheim. Det er kirkens øverste folkevalgte organ. I løpet av helgen velges Kirkerådet og det holdes festgudstjeneste i Nidarosdomen.

Pressen inviteres til å delta på Kirkemøtet (NB: påmeldingsfrist 5. oktober), eller følge møtet via livestream på kirken.no.

Dato, sted og noen høydepunkter:

Torsdag 8. oktober-søndag 11. oktober på Scandic Nidelven, Trondheim.

  • Kirkemøtet starter med et åpningsmøte torsdag kl. 15.30 med taler fra kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, preses Olav Fykse Tveit og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.
  • Valg av kirkerådsleder skjer etter planen fredag klokken 15.00. Valg av leder for Samisk kirkeråd og leder for Mellomkirkelig råd foretas senere samme dag.
  • Valg av medlemmer til Kirkerådet, Samisk kirkeråd og Mellomkirkelig råd er planlagt lørdag. Med forbehold om endringer i kjøreplanen.
  • Til festgudstjenesten søndag deltar DD.MM. Kong Harald, Dronning Sonja og HKH Kronprins Haakon Magnus. Statsminister Erna Solberg, Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og Trondheims-ordfører Rita Ottervik deltar også. Mer informasjon om festgudstjenesten her.

Alle sakspapirer finner du på denne siden. Vedtak legges også ut der så snart de er kvalitetssikret.

Påmelding til Kirkemøtet:

Av hensyn til kapasitet, ber vi om påmelding innen 5. oktober. Send påmelding med navn, mobilnummer og epostadresse til ee457@kirken.no. Rom på hotellet bestiller du direkte av hotellet.

Tentativ kjøreplan sendes til alle som melder seg på Kirkemøtet.

NB: For påmelding til å dekke festgudstjenesten der også kongefamilien og statsministeren deltar, se viktig informasjon her.

Pressekontakter:

Kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig: 474 81 606 / id933@kirken.no

Pressekontakt Emil Engeset: 479 06 092 / ee457@kirken.no

Arbeidsrom for pressen:

Vi har to arbeidsrom ledige for pressen, hvor man kan følge møtet på livestream. På grunn av smitteverntiltak vil pressen dessverre ikke ha tilgang til plenumssalen. Foajeen utenfor plenumssalen vil også være stengt.

Kirkerådets kommunikasjonsavdeling bistår gjerne presse i å sette opp intervjuavtaler med Kirkemøtets medlemmer.

Viktig om smittevern:

Vi ber alle deltakere fra pressen sette seg inn i de viktige smittevernreglene som gjelder under Kirkemøtet.

Smittevernreglene kan lastes ned på denne siden.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke